Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΟΤΑ

Απόφαση να συνεχίσουν σε καθημερινή βάση τις κινητοποιήσεις, με καταλήψεις των δημοτικών υπηρεσιών και Γενικές Συνελεύσεις έλαβαν χθες με μεγάλη πλειοψηφια, οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Κέρκυρας.
Στη Γ.Σ. που έγινε το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο, παρότι χαιρετίστηκε η στάση της πλειοψηφίας των παρατάξεων  του Δημοτικού Συμβουλίου και εκφράστηκε δυσσαρέσκεια γιατί δεν ήταν ομόφωνο το ψήφισμα στήριξης των κινητοποίησεων τους από το όργανο, επισημάνθηκε η αγωνία για το μέλλον και η ανησυχία για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, ως προς το θέμα της διαθεσιμότητας- απολύσεων στους ΟΤΑ.
Συνεχίζει και κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις, η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι και την προσεχή Παρασκευή -τελευταία ημέρα αποστολής των διαπιστωτικών πράξεων διαθεσιμότητας- προκειμένου να μην αποσταλεί από τους Δήμους κανένα στοιχείο που θα υποβοηθήσει απολύσεις εργαζομένων, αποφάσισε χθες, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε το τριήμερο από την Τετάρτη έως και την Παρασκευήνα συνεχιστούν οι καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων.
Ειδικά την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11:00 - 15:00), συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012, στις 10.30 το πρωί θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνει την αποφασιστικότητά της να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου