Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Διαδήλωσαν και στην Κέρκυρα οι εργαζόμενοι, κατά της ψήφισης των νέων μέτρων

ekk_noemv12
Στους δρόμους βρίσκονται για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι και στην Κέρκυρα στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αρκετοί ήταν αυτή που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα Εργατικού Κέντρου και ΠΑΜΕ και συμμετείχαν στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις.
Γιατροί,πυροσβέστες, εργαζόμενοι των ΟΤΑ, ξενοδοχουπάλληλοι,εκπαιδευτικοί,μαθητές και φοιτητές έδωσαν το παρών και εξέφρασαν την αντίθεση τους στα νέα οικονομικά μέτρα που φέρνει σήμερα προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή. Κανένα δρομολόγιο από και προς Ηγουμενίτσα δεν έγινε λόγω της απεργίας των ναυτεργατών,ενώ κλειστές έμειναν οι υπηρεσίες δήμου,ΠΙΝ και οι εφορίες.
"Η ανάκαμψη της χώρας δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω σε κοινωνικά ερείπια και οικονομικά συντρίμμια. Η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με το «ολοκαύτωμα» των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Η πρόοδος δεν έρχεται με τη «βαρβαρότητα» των μέτρων τους"σημείωσε η πρόεδρος του ΕΚΚ Σ.Λίβερη ενώ στο ίδιο πνεύμα και ο γραμματέας του Ν.Σ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ Π. Ποζίδης που τόνισε ότι "τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο τη βίαια εσωτερική υποτίμηση, την ύφεση, την ανατροπή όλων των κοινωνικών κατακτήσεών, την ενίσχυση και διεύρυνση των κερδών και των προνομίων των εργοδοτών και των τραπεζιτών".
pame_noemv12Από την πλευρά του το στέλεχος του ΠΑΜΕ Γ. Κουλούρης σημείωσε ότι ο εργαζόμενος λαός, δεν πρέπει απλά να αρκεστεί σε ένα βροντερό «όχι» στα νέα βάρβαρα μετρά,αλλά με τη στάση του να προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σύστημα,ώστε να μη μπορεί να περνά αντιλαϊκά μέτρα.
Μετά την πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης οι συμμετέχοντες στην πορεία του Εργ. Κέντρου συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας.
Σημειώνεται ότι προγραμματισμένες απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και για αύριο το απόγευμα,τόσο από το Εργατικό κέντρο όσο και το ΠΑΜΕ.

ΠΗΓΗ CORFUTIME

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου