Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

"Kαυτή" εβδομάδα ξεκινά για την υγεία στην Κέρκυρα

«Καυτή» εβδομάδα αυτή που έρχεται για το χώρο της δημόσιας Υγείας στην Κέρκυρα, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο έχουν ήδη εξαγγείλει κινητοποιήσεις. Μετά την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ που αποφάσισε 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη), την αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία και τη συνταγογράφηση (Τετάρτη), τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών και το σωματείο εργαζομένων στο ίδρυμα αναλαμβάνει εκ νέου...δράση.
Όπως αποφασίστηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση την επόμενη Τρίτη θα γίνει κινητοποίηση με μορφή που θα προσδιοριστεί την ίδια μέρα, ενώ θα υπάρξει και νέα Γ.Σ. επίσης την Τρίτη.
Ακόμη τη Δευτέρα, θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία από το σωματείο εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝΚ, ενώ προγραμματίζεται και επίσχεση εργασίας για οφειλόμενα που υπάρχουν στο προσωπικό
Ακόμη θα γίνουν ενέργειες για να κλειστεί συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.
«Υπάρχουν οφειλές σε εργαζόμενους από 30 Ιανουαρίου. Μας χρωστάνε, υπερωρίες και αργίες. Υπάρχουν ακόμη ελλείψεις σε υλικά σε διάφορες κλινικές, όπως σύριγγες και μάσκες οξυγόνου. Αν δεν υπάρχει χρηματοδότηση, πως θα εξοφληθούν οι προμηθευτές; Από την άλλη, το πρόβλημα με τις ελλείψεις προσωπικού έχει φτάσει στο απροχώρητο", δήλωσε η πρόεδρος του σωματείου Ντ. Ιωάννου μετά την Γ.Σ.
Τόνισε ακόμη πως οι 400 περίπου εργαζόμενοι στο ΓΝΚ έχουν στήριξη τόσο από πλευράς του βουλευτή Στ. Σαμοίλη (παραβρέθηκε στη συνέλευση) όσο και του Δημάρχου Γ. Τρεπεκλή, όπως αποτυπώθηκε στη πρόσφατη συνάντηση που είχαν.

πηγη www.corfutime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου