Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Στέφανος Σαμοΐλης: «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου της Κέρκυρας»

samoilis_ypa
Την απόλυτη αντίθεσή του στην σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου ''Ιωάννης Καποδίστριας'' εξέφρασε ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ''Εμπρός μ' Εσένα για την Κέρκυρα'' Στέφανος Σαμοΐλης, κατά την παρουσία του στην ενημερωτική συνάντηση που συνδιοργάνωσαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Κερκύρας της ΥΠΑ.
Ο Στέφανος Σαμοΐλης σχολίασε την απουσία από τη σύσκεψη εκπροσώπων της περιφερειακής και της δημοτικής εξουσίας, όπως επίσης των τοπικών φορέων και του Επιμελητηρίου που όφειλαν, λόγω του αντικειμένου, να επιδείξουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον. Γι' αυτό και τους κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι τα ελληνικά κρατικά αεροδρόμια πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, ως βασικός μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και του κοινωνικού γίγνεσθαι. Σημείωσε ότι το αεροδρόμιο της Κέρκυρας θα πρέπει να παραμείνει κρατικό και από τα δικά του έσοδα να βελτιώσει και να αναπτύξει περαιτέρω τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, πάντοτε με βασικό γνώμονα το τοπικό κατ' επέκταση το εθνικό όφελος και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, παράλληλα, και τα προβλήματα που υπάρχουν σε επίπεδο διασύνδεσης των Ιόνιων Νησιών, τόσο της ακτοπλοϊκής όσο και της εναέριας.
Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα βρίσκεται στο πλευρό των υπαλλήλων της ΥΠΑ, τονίζοντας ότι η αντίδρασή τους με τις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις περιφερειακών αεροδρομίων, δεν αφορά μόνο το δικό τους εργασιακό μέλλον, αλλά συνολικά τις επιπτώσεις θα τις επωμισθούν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και το επιβατικό κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου