Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Δείχνει τα δόντια της με τα... ΜΑΤ η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ...

xalivourgia
Σφοδρές αντιδράσεις σε όλη τη χώρα και, φυσικά, και στην Κέρκυρα έχει προκαλέσει η επέμβαση των ΜΑΤ κατά των απεργών της ιδιωτικής επιχείρησης της Χαλυβουργίας με εντολή Σαμαρά. Χθες το πρωί! ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ και Ξενοδοχοϋπάλληλοι εξέδωσαν ήδη ανακοινώσεις διαμαρτυρίας .
Με το πρόσχημα της προστασίας της... εργασίας, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και ΔΗΜΑΡ, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, κάλυψαν απόλυτα την εντολή Εισαγγελέα για επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, με επιχείρημα ότι και αυτοί που θέλουν να δουλέψουν πρέπει να προστατευτούν!
Απομένει να δούμε τώρα αν σε κάθε απεργία σε ιδιωτική επιχείρηση, θα καλούνται τα ΜΑΤ και οι λοιπές... δημοκρατικές δυνάμεις να επιβάλλουν την «τάξη» της εργοδοσίας, καλυπτόμενες από τις «σοσιαλιστικές αποχρώσεις» της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας.
Κίνηση ΜΑΤ, «ύψιστης σημασίας» για το Σαμαρά...
Ειρωνεία, οι δηλώσεις που διαρρέουν από το Μαξίμου στα πανελλαδικά ειδησεογραφικά sites: «Συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν πως ο κ. Σαμαράς θεωρεί ύψιστης σημασίας, για τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή, το δικαίωμα στην εργασία και ότι η κυβέρνηση θα προασπίσει αυτό το δικαίωμα με κάθε τρόπο. Παράλληλα, τονίζουν πως με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση θέλει να στείλει με αποφασιστικότητα το μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, πως οι νόμοι θα εφαρμόζονται παρά τις επιθυμίες ορισμένων συνδικαλιστικών μειοψηφιών για το αντίθετο. Και αυτό ήταν το μήνυμα που πήγαινε προς το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ» (Newsit.gr).
Δημοκρατική Αριστερά: Άμεση λύση για τη Χαλυβουργία (;)
Την αποφασιστική συμβολή του υπουργείου Εργασίας ώστε να υπάρξει άμεση λύση για τη Χαλυβουργία και οι εργαζόμενοι να μην βρίσκονται σε εσωτερική αντιπαράθεση, ζήτησε η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της επιχείρησης.
Σημείωσε ακόμη ότι «η όξυνση της κατάστασης, η οποία τροφοδοτείται με την παρουσία των ΜΑΤ, συνιστά μια αρνητική εικόνα σε περίοδο που τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις».
ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής
Ανακοίνωση με αντικείμενο τη βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας εξέδωσε η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ: «Η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα στην κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται. Άλλωστε η σημερινή βίαιη επίθεση και εισβολή, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα.
Από την Κέρκυρα της ανεργίας, της εποχικότητας και της ανασφάλειας, την Κέρκυρα των κλειστών καταστημάτων, την Κέρκυρα που σχεδόν στο σύνολό της έχει μπει ψηλά στον κατάλογο προς εκποίηση και ξεπούλημα, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας. Ζητάμε την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών. Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα, ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις θ' αναπτυχθούν και θα δώσουν απάντηση, χωρίς να πτοούνται από τέτοια επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής».
Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για την εισβολή των ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος». Η χρήση χημικών, οι ξυλοδαρμοί, η τρομοκρατία και οι συλλήψεις απεργών που περιφρουρούσαν την απεργία τους δείχνουν για μία ακόμη φορά το αληθινό πρόσωπο της κυβέρνησης. Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα.
Η τρομοκρατία είναι το όπλο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του ενάντια στον άνεργο που παλεύει για δουλειά, ενάντια στον απλήρωτο που διεκδικεί τα δεδουλευμένα, στον εργαζόμενο που πετσοκόβουν τον μισθό του. Απέναντι σε αυτό οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιπαραθέσουν την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και την αλληλεγγύης τους. Ο αγώνας των 263 ημερών των χαλυβουργών είναι αγώνας όλων μας.
Το ΚΚΕ απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ απ’ τη «Χαλυβουργία» και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να δείξει τη αλληλεγγύη στον αγώνα των χαλυβουργών. Η τρομοκρατία κατά του λαού μας δεν πρέπει να περάσει».
ΠΑΜΕ Κέρκυρας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας
Η γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ διοργανώνει σήμερα στις 19:30 το απόγευμα κάτω από τα γραφεία του ΚΚΕ πικετοφορία διαμαρτυρίας, ενώ τη Δευτέρα καλεί όλους τους πολίτες σε συλλαλητήριο στην Πλατεία Σαρόκου: «Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σήμερα τα ξημερώματα προκειμένου να σπάσει ο ηρωικός αγώνας των εργαζόμενων της χαλυβουργίας, που βρίσκονται στις πύλες του εργοστασίου για 263 μέρες: «Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ είναι η βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά την εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση. Τεράστιες ευθύνες έχουν και οι Υπουργοί Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας και Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης που παίζουν το ρόλο του προστάτη του μεγάλου κεφαλαίου απέναντι στον αγώνα των εργατών για μία αξιοπρεπή ζωή.
Το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματα τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
Η τρομοκρατία είναι το όπλο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του ενάντια στον άνεργο που παλεύει για δουλειά, ενάντια στον απλήρωτο που διεκδικεί τα δεδουλευμένα, στον εργαζόμενο που πετσοκόβουν τον μισθό του. Απέναντι σε αυτό οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιπαραθέσουν την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και την αλληλεγγύης τους. Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι και δικός μας. Είναι αγώνας της ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.
Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ από τη «Χαλυβουργία» και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. Καλεί επίσης κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ».
Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας
«Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας καταγγέλλει την τρομοκρατική ενέργεια του κράτους τρομοκράτη να επιχειρήσει δια της βίας να επιβάλλει το δίκιο της κερδοφορίας του βιομήχανου Μάνεση σε βάρος των αγωνιζόμενων παραγωγών του πλούτου που απεργούν επί 9 μήνες , δίνοντας ένα περήφανο ηρωικό αγώνα που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για ολόκληρη την εργατική τάξη. Οι Έλληνες χαλυβουργοί και από αυτή τη μάχη θα βγουν νικητές. Το δίκιο της εργατικής τάξης θα τσακίσει την κερδοφορία των παράσιτων την οικονομίας. Ο φασισμός δεν θα περάσει».

πηγη: www.corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου