Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ουρές ανέργων για μια θέση στο Δήμο Κέρκυρας

DHMOS_AITHSEIS.Still002
Αθρόα προσέλευση ενδιαφερόμενων να καταθέσουν αιτήσεις αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα 5μηνης απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας μέσω του Equal Society καταγράφηκε στο Δήμο Κέρκυρας.
Εως το μεσημέρι (τελευταία μέρα της προθεσμίας) πάνω από 820 ήταν αυτοί που είχαν καταθέσει αιτήσεις, ενώ ο τελικός αριθμός αναμενόταν να ξεπεράσει τους 1000...
Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 337 άνεργοι με μηνιαίο μισθό 650 ευρώ περίπου και ασφάλιση, χρήματα που δικαιολογεί το πρόγραμμα.
Πριν λίγες ημέρες το ΑΣΕΠ έδωσε τις τελικές εγκρίσεις κι έτσι ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε εντός δεκαημέρου η σχετική διαδικασία. Στα κριτήρια πρόσληψης θα παίξουν ρόλο η εντοπιότητα, τα κοινωνικά κριτήρια, η ανεργία και τα επαγγελματικά εφόδια.
Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής παρότι ο Δήμος εγκαίρως είχε υποβάλλει το αίτημά του και το πρόγραμμα έπρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και 8 μήνες, η γραφειοκρατία και η αδιαφορία του κεντρικού κράτους δημιούργησαν καθυστερήσεις.
Ο Σπ. Μωραίτης
Μιλώντας σήμερα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα , ο αντιδήμαρχος Σπ. Μωραίτης τόνισε πως θα δώσει κάποιες λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει κυρίως τη νεολαία και παράλληλα θα ενισχύσει με σημαντικό ανθρώπινο προσωπικό τις υπηρεσίες του δήμου, έστω και για 5 μήνες.
Οι προσλήψεις των 337 ανέργων αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: www.corfutime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου