Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΠΑΤΡΑ: Γλίτωσε χρέη 60.000 ευρώ - νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου

Ν
έα απόφαση του Ειρηνοδικείου Πατρών δικαιώνει οφειλέτη τραπεζών και μάλιστα για χρέος 79.000 ευρώ τον καλεί να πληρώσει μόνο... 19.200 ευρώ! Την υπόθεση ανέλαβε ο δικηγόρος Θεοφάνης Αδαμόπουλος και αφορά την Π.Λ., κάτοικο Πατρών η οποία είχε δανειστεί... από 6 τράπεζες! Η 47χρονη γυναίκα είναι ανύπαντρη, εργάζεται σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και έχει μηνιαίες αποδοχές 873,46 ευρώ. Άλλη πηγή εισοδήματος δεν διαθέτει και διαμένει σε ένα μικρό μισθωμένο διαμέρισμα για το οποίο καταβάλει μίσθωμα 195 ευρώ. Όπως απεδείχθη στην ακροαματική διαδικασία η 47χρονη γυναίκα είχε λάβει 14 συνολικά καταναλωτικά δάνεια από 6 τράπεζες από τις αρχές του 2011 και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο χρέος της.
Στην απόφαση σημειώνεται ξεκάθαρα πως «η αρνητική σχέση μεταξύ της ρευστότητας της 47χρονης και των οφειλών της κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο δεν αναμένεται να βελτιωθεί τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας και της μείωσης των μισθών των υπαλλήλων. Ετσι συντρέχει στην περίπτωση της αιτούσας μόνιμη και διαρκής αδυναμία πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς τις μετέχουσες πιστώτριες τράπεζες».
Το Ειρηνοδικείο Πατρών ρυθμίζει τα χρέη της γυναίκας με μηνιαίες καταβολές προς τις 6 τράπεζες επί μία τετραετία οι οποίες θα γίνονται κάθε 1η του μήνα ως εξής: 74,48 ευρώ στην Citibank, 14,24 ευρώ στην «Πειραιώς», 46,96 ευρώ στην Marfin, 63,28 ευρώ στην Alpha, 125,16 ευρώ στην «Εθνική» και 75,88 ευρώ στην Eurobank.
Πολλές οι αποφάσειςΤο Ειρηνοδικείο της Πάτρας, παρά τα προβλήματα που ούτως ή άλλως παρουσιάζει η απονομή της δικαιοσύνης (καθυστερήσεις κλπ) έχει εκδώσει μέχρι σήμερα αποφάσεις - σταθμό για περιπτώσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Στους δικηγόρους της Πάτρας καταφεύγουν εκατοντάδες πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς τις τράπεζες (κυρίως από καταναλωτικά δάνεια) ζητώντας «κούρεμα»! Στις περισσότερες περιπτώσεις οι αιτούντες γλιτώνουν ένα μεγάλο μέρος του ποσού της οφειλής τους, όπως και στην περίπτωση αυτή, η Πατρινή εργαζόμενη Π.Λ. Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί πως λόγω του μεγάλου αριθμού των υποθέσεων, αρκετές από τις δίκες για υπερχρεωμένα νοικοκυριά ορίζονται πλέον στις αρχές του 2014.

ΠΗΓΗ  : http://mantatanews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου