Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Επίδομα παραμεθορίου διεκδικούν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Κέρκυρας

Θέματα όπως η προσθήκη της Κέρκυρας στους νομούς όπου οι εργαζόμενοι δικαιούνται επίδομα απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών, απασχόλησαν το σημερινό Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Σημειώνεται ότι με από 7-6-2012 έγγραφο του Υπηρεσιακού Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζητείται από τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να προτείνουν αιτιολογημένα και με σειρά προτεραιότητας πόλεις ή χωριά που να δικαιολογείται η αναγκαιότητα χορήγησης του επιδόματος.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ εκτιμά ότι «τα κριτήρια που καθορίζονται στο έγγραφο του τότε Υπηρεσιακού Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι αυθαίρετα και έρχονται να υπηρετήσουν τη συνολική προσπάθεια για νέες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων και ιδιαίτερα σε περιοχές που η οικονομική κρίση και η πολιτική των μνημονίων τους οδηγεί σε μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση».
Στη  συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας, τέθηκαν επί τάπητος προβλήματα που απασχολούν εργαζόμενους στην καθαριότητα και στους παιδικούς σταθμούς.

πηγη: www.corfutime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου