Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

«Εθνική συνείδηση» στα Μαθηματικά, τη Γεωγραφία και κούρεμα με την «ψιλή»

του Μανώλη Καλουδά
Η Νίκη Κεραμέως θέλει η ιστορία που θα διδάσκονται τα παιδιά μας να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση.
Προτείνω στην κα. Κεραμέως ν’ αλλάξουν και τα υπόλοιπα μαθήματα και ν’ αναπτύσσουν κι αυτά εθνική συνείδηση. Τα Μαθηματικά, η Γεωγραφία κι άλλα. Γιατί όχι; Στα Μαθηματικά, για παράδειγμα, θα μπορούσαν οι μαθητές να λύνουν ασκήσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα μόνο το 1821, ενώ στη Γεωγραφία θα μπορούσαν να διδάσκονται ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου.
Η Νίκη Κεραμέως θέλει επίσης οι μαθητές να αναπτύξουν θρησκευτική συνείδηση, όπως είχε πει κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου, σκορπώντας τη χαρά και τον ενθουσιασμό στα εκκλησιαστικά – χριστιανοθρησκευτικά sites.
Προτείνω στην κα. Κεραμέως να σκεφτεί το ενδεχόμενο υποχρεωτικής παρακολούθησης κατηχητικού στις κατά τόπους ενορίες. Οι μαθητές θα πηγαίνουν αμέσως μετά το σχολείο και θα παρακολουθούν παπάδες που ενδεχομένως να μην έχουν καμία σχέση με τη διδασκαλία να τους λένε όσα πρέπει για να γίνουν καλοί χριστιανοί. Γιατί στο τέλος τέλος, αυτό μόνο δεν έχει σημασία;
Η Νίκη Κεραμέως θέλει επίσης να βάλει τέλος στο καθεστώς της κλήρωσης στα δημοτικά σχολεία για το ποιος μαθητής θα σηκώνει την ελληνική σημαία στις παρελάσεις. Θα τη σηκώνει ο καλύτερος μαθητής, ως βαθμολογική έπαθλο.
Προτείνω στην κα. Κεραμέως να γίνει το ίδιο και για τα νηπιαγωγεία και για τους παιδικούς σταθμούς. Όποιο παιδί θα κλάψει λιγότερο, αυτό θα παίρνει και τη σημαία (σπίτι του αν δεν συμμετέχει σε παρέλαση).
Προτείνω, τέλος, στην κα. Κεραμέως:
  • Τα σχολεία να χωριστούν σε αρρένων και θηλέων.
  • Τα αγόρια να κουρεύονται υποχρεωτικά με την “ψιλή”.
  • Όλοι οι μαθητές να φορούν υποχρεωτικά μπλε ποδιά με άσπρο γιακά.
  • Το πρώτο κουδούνι να χτυπά στην κοντινή εκκλησία μια ώρα πριν κι από εκεί όλοι μαζί, με παρέλαση να κατευθύνονται στο σχολείο. Στο δρόμο θα μπορούν να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο.
  • Όλες οι εκδρομές θα πραγματοποιούνται σε μοναστήρια.
  • Το μάθημα της ζωγραφικής θα αφορά μόνο σε αγιογραφίες και τίποτα άλλο.
*** Πηγή φωτογραφίας: https://faros-24.gr
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου