Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Καταστολή, «φούσκες» και γκάφες


Εκτός από το γεγονός ότι η ΝΔ με την ανάληψη της διακυβέρνησης έρχεται αντιμέτωπη με την αντιπολιτευτική της ρητορική στο προσφυγικό, αυτό που την εκθέτει περισσότερο είναι και η εμφανής αδυναμία, ως και ανικανότητα, να διαχειριστεί την κατάσταση, παρά τις επικοινωνιακές "φούσκες" που μεταχειρίζεται για να πείσει για την πολιτική "ασφάλειας"

του Γιάννη Σιδηρόπουλου
Η κατάσταση στα νησιά είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ με τους πρόσφυγες σε εξαθλίωση, οι υποδομές στην ηπειρωτική Ελλάδα σύντομα θα ξεπεράσουν τις δυνατότητές του , αν καμφθούν οι αντιδράσεις του ακροατηρίου που η ίδια η ΝΔ είχε εκπαιδεύσει να είναι ξενοφοβικό, και οι "λύσεις για όλα" που υποσχόταν η κυβέρνηση,  ακόμη αναζητούνται.  Μετά από την -πολλοστή- σύσκεψη στο Μαξίμου για τη διαχείριση του προσφυγικού, η είδηση που προκρίθηκε είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, αναλαμβάνουν "δράση" στα θαλάσσια σύνορα αλλά και στα χερσαία, "σφραγίζοντας" τον Έβρο.
Οι εξαγγελίες είτε είναι εμφανώς ανεδαφικές, είτε υποννούν ότι η διαχείριση θα επιστρέψει στις μέρες που οι ελληνικές αρχές βούλιαζαν βάρκες, κατά το "δόγμα Πλεύρη". Στο δε Έβρο τα περί σφράγισης των συνόρων είναι γνωστό πως δεν έχουν κάποια πρακτική εφαρμογή εκτός αν σημαίνουν άτυπες επαναπροωθήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι δε κραυγές του Άδωνι Γεωργιάδη περί "εισβολής", δεν αρκούν για να ξορκίσουν το προσφυγικό ρεύμα καθώς είναι η ΝΔ που κυβερνά και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που "έφταιγε για τους πρόσφυγες". Η κυβέρνηση, όπως και η χώρα εδώ και χρόνια, είναι εγκλωβισμένη σε μια διένεξη ευρω-τουρκική και δεν έχει πρακτικά καμία δυνατότητα να επηρρεάσει τις εξελίξεις.
Αντί για πραγματική διαχείριση αναλώνεται σε επιχειρήσεις-"σκούπα" της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια, όπου αντί να εξαφανίσουν τους εμπόρους ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα - την ανομία και το άβατο" όπως επαγγελόταν- πάνοπλοι αστυνομικοί αδειάζουν καταλήψεις με πρόσφυγες και σέρνουν γυναικόπαιδα σε κλούβες. Μάλιστα, αντιδρούν  όταν η δημοσιογραφική κάλυψη δεν ακολουθεί την "επίσημη γραμμή" ώστε τη Δευτέρα καταγράφηκε η εικόνα ενός φωτο-ρεπόρτερ με χειροπέδες, που συνελήφθη επειδή τόλμησε να φωτογραφήσει αστυνομική επιχείρηση σε δημόσιο χώρο. Ίσως να είναι εμφανής και η ενόχληση της ΕΛΑΣ για το γεγονός ότι μετά την αλλαγή κυβέρνησης βαδίζει από... γκάφα σε γκάφα, όπως αυτή με τη δήθεν σύλληψη του Αεροπειρατή της TWA μετά από 35 χρόνια!
Όταν η ΝΔ  δεν φέρνει "επενδύσεις" όπως στο Ελληνικό ή μέσω της Thomas Cook (!), προσπαθεί να διασώσει το αφήγημα Νόμου και Τάξης,  που καταρρέει.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου