Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

“Τρώω και ψάρι, πάμε μια βόλτα”;



του Χρήστου Σίμου
Προκειμένου να πείσει τη Ζωή Λάσκαρη να τον προτιμήσει έναντι του φίλου του και αντίζηλου Ανδρέα Ντούζου, ο Κώστας Βουτσάς, στη γνωστή ελληνική ταινία “Κορίτσια για φίλημα” (κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1965 σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη) έλεγε διαρκώς την ατάκα: “Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;”
Ο Βηματοδότης της περασμένης Τετάρτης 4/9 μας ενημέρωσε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, προτιμά να τρώει ψάρι και όχι κοντοσούβλια, όταν αποφασίζει να γευματίσει στο Μέγαρο Μαξίμου: “Αν χρειαστεί να γευματίσει, θα προτιμήσει ψάρι, όχι όπως ο προηγούμενος ένοικος του Μαξίμου που προτιμούσε τα… κοντοσούβλια”. Η είδηση είναι πραγματικά συγκλονιστική. Όχι μόνο ο προσέχει τη διατροφή και την οικογένεια του, “ο Πρωθυπουργός αποφεύγει τα μεσημεριανά γεύματα ή για να ακριβολογήσω τρώει πολύ ελαφριά και προτιμά να τρώει το βράδυ με την οικογένειά του” αλλά, όταν αποφασίσει να φάει, θα προτιμήσει τροφή εκλεπτυσμένη, όχι αυτά που τρώει η... πλέμπα. \
Με άλλα λόγια: Είναι δυνατόν να μην είναι καλύτερος για πρωθυπουργός αυτός που φοράει γραβάτες, ξέρει ξένες γλώσσες, είναι οικογενειάρχης και... τρώει ψάρι; Αναμένουμε με ενδιαφέρον το επόμενο συγκλονιστικό ρεπορτάζ που θα αποκαλύπτει και τις υπόλοιπες κορυφαίες επιδόσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στη γνώση του savoir vivre.
avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου