Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Λίγο ακόμα και θα μας βγάλει το μάτι



Με πείσμα και μεράκι, απειλές και εξώδικα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πασχίζει να πείσει για την αθωότητά του σε σχέση με όσα πιθανολογεί εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Φέρνοντας γύρα σχεδόν το σύνολο του μιντιακού τοπίου επί δύο εικοσιτετράωρα, απέναντι σε μουδιασμένους δημοσιογράφους και παρουσιαστές, κουνά το δάχτυλο κατά όσων -Θου Κύριε- τον έπιασαν στο στόμα τους και κυρίως στο πόρισμά τους.

γράφει ο Άγγελος Προβολισιάνος
Ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ από κοινού με τη συγκεκριμένη μερίδα των Μέσων κινούνται εδώ και δύο μέρες σε ρυθμούς Αδώνιδος, ο οποίος φαίνεται να περνά από όλα τα ψυχολογικά στάδια. Η αναμονή του πορίσματος γρήγορα μετατράπηκε σε απειλές κατά… παντός υπευθύνου, στάδιο που διήρκεσε λίγες ώρες έως ότου ξεκινήσει ο τηλεμαραθώνιος της υπερέκθεσης συνοδευόμενος με την απόλυτη απαξίωση του περιεχομένου του πορίσματος. Τελευταία πράξη του δράματος, το εξώδικο κατά του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντ. Μπαλωμενάκη, που αν μη τι άλλο χαρακτηρίζεται από νηφαλιότητα και ψύχραιμες πολιτικές τοποθετήσεις από τους ίδιους τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Κι εδώ ακριβώς προκύπτουν κυβιστήσεις και αντιφάσεις. Ενόσω ο -υπό εκθρόνιση σύμφωνα με δημοσιεύματα- αντιπρόεδρος γελοιοποιούσε το πόρισμα με το πρόσχημα ότι το μόνο που περιγράφει είναι πιθανολογήσεις για τυχόν ηθική αυτουργία στη «συμμορία» του ΚΕΕΛΠΝΟ, τελικά οδηγήθηκε στην πολιτική του αυτογελοιοποίηση, στέλνοντας εξώδικο για κάτι που ο ίδιος περιέγραφε ως γελοίο. Στο εξώδικο όμως υπάρχουν αναφορές που δεν ευθυγραμμίζονται αφενός με την τωρινή ζέση απόδειξης της αθωότητάς του και αφετέρου με τη μόνιμη επωδό του, δηλαδή τη διερεύνησή του μέχρις εσχάτων.
Στο εξώδικο λοιπόν ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ επισημαίνει ότι η Εξεταστική Επιτροπή λειτουργούσε επί τη βάσει συγκεκριμένης θεματικής, σύμφωνα πάντα με την εντολή της Ολομέλειας. Δηλαδή, υποστηρίζεται ότι εφόσον η απόφαση της Ολομέλειας αφορούσε τη διερεύνηση των σκανδάλων στην Υγεία για την περίοδο 1997 έως 2014, τότε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής έχει διαπράξει τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και κατάχρησης εξουσίας, καθόσον ζητείται μέσω του πορίσματος από τη Δικαιοσύνη η διερεύνηση του Αδ. Γεωργιάδη και για το χρονικό διάστημα που ακολούθησε της υπουργικής του θητείας, όντας απλά βουλευτής.
Πιθανώς ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεχνά πότε κατέθεσε και κυρίως τι είπε κατά την παρουσία του στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, παρέχοντας αυτομάτως -κατά το σκεπτικό του πορίσματος- τη δυνατότητα να ξεπεραστεί το χρονικό όριο του 2014. Άλλωστε, η ίδια η ΝΔ ζητά στο πόρισμά της τη διερεύνηση υποθέσεων που ξεπερνούν κατά πολύ τον παραπάνω χρονικό «κόφτη». Οπότε, τα προσωπικά διαζευκτικά, μέτρα και σταθμά καταρρίπτονται.
Ο πρώην υπουργός Υγείας φτάνει στο σημείο να εγκαλεί τον Αντ. Μπαλωμενάκη ότι προσπαθεί να υποκαταστήσει την εισαγγελέα Διαφθοράς επειδή στο πόρισμα της Εξεταστικής -εν αντιθέσει με το σχετικό εισαγγελικό πόρισμα- ηθικός αυτουργός της «συμμορίας» με τους επτά διωκόμενους δεν παρουσιάζεται η Τζ. Κρεμαστινού αλλά πιθανώς ο ίδιος. Εξίσου εντυπωσιακό με την μεταχρονολογημένη αποδοχή του εισαγγελικού πορίσματος που περιέγραφε ως προϊόν πολιτικής σκευωρίας, είναι το άδειασμα των φανατικών υποστηρικτών του στο Κέντρο, όπως ο λεγόμενος και ως «μπατζανάκης του ΚΕΕΛΠΝΟ», Στ. Πουλής.
Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει τον κύριο Γεωργιάδη να άγχεται; Το περιεχόμενο του πορίσματος που θεωρεί φαιδρό; Η ενδεχόμενη ανατροπή του εισαγγελικού πορίσματος που θεωρούσε απόρροια πολιτικών μεθοδεύσεων; Ή μήπως το γεγονός ότι ζητείται από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει περίοδο κατά την οποία ο ίδιος είχε απωλέσει την υπουργική του ιδιότητα και μαζί τις αποσβεστικές προθεσμίες του άρθρου 86 του Συντάγματος;
Και για να επιστρέψουμε στην αρχή. «Αυτός που κουνά επιδεικτικά το δάχτυλο είναι ο πρώτος που το έβαλε στο μέλι», ήταν το σχόλιο καραμανλικού στελέχους σε μία σύντομη στιχομυθία που είχαμε πριν εβδομάδες στη Βουλή. Ο δημοσιογράφος δεν είναι ούτε εισαγγελέας ούτε δικαστής για να αποφανθεί αν ο Αδ. Γεωργιάδης ή ο εκάστοτε πολιτικός έβαλε το χέρι στο μέλι ή εν προκειμένω στις 23 προσλήψεις. Γεγονότα, στοιχεία και καταστάσεις αναλύει υπό το δικό του πρίσμα. Και σε αυτήν την περίπτωση, δεν έχουμε να κάνουμε με μαθήματα ψύχραιμης πολιτικής διαχείρισης μίας κρίσης που αφορά τον Αδ. Γεωργιάδη, αλλά με πηγαίο πολιτικό φόβο που τον κάνει να κουνά το δάχτυλο, κινδυνεύοντας να μας βγάλει το μάτι. Το γιατί ας το απαντήσει η Δικαιοσύνη. 
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου