Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Άλλο βόμβα, άλλο αντιπολίτευση


Η απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της βομβιστικής επίθεσης στο ΣΚΑΪ, δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη αλλά ήταν μια εξέλιξη που ήρθε σε πείσμα της ομόθυμης και απερίφραστης καταδίκης από το σύνολο του πολιτικού συστήματος και δη την κυβέρνηση.
Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ με δήλωσή του αποδίδει «ηθική αυτουργία» στην κυβέρνηση για τη βόμβα υποστηρίζοντας ότι το κανάλι του είχε στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει επιβάλει εμπάργκο.  Στον αντίποδα, οι βουλευτές  της ΝΔ σε μόνιμη βάση επιτίθενται στην ΕΡΤ που βρίσκεται σε αντίστοιχο καθεστώς εμπάργκο,  σε κοινωνικά δίκτυα έχει γραφτεί ότι θα έπρεπε να έχει ανατιναχθεί ενώ ο Α. Σαμαράς τη δαιμονοποίησε ακόμη και από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποιεί την ΕΡΤ στα μάτια των τρομοκρατών προκειμένου να της επιτεθούν ; 
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε ΜΜΕ δεν είναι σπάνιες για ευνόητους λόγους. Ο ίδιος ο ΣΚΑΪ έγινε στόχος επίθεσης το 2011 αλλά τότε δεν αναζήτησε «ηθικούς αυτουργούς» στο πολιτικό σύστημα και δεν κατηγόρησε την τότε κυβέρνηση. Αλλά και πρόσφατα έχουν γίνει επιθέσεις σε βάρος κυβερνητικών στελεχών και κομματικών γραφείων, με αποκορύφωμα τη σωρεία εκρηκτικών μηχανισμών στο σπίτι του Α. Φλαμπουράρη για την οποία δεν βρέθηκε κανείς να αναζητήσει «ηθικούς αυτουργούς». Αλλά και όταν ο Κ. Μπογδάνος επιχείρησε να κάνει το ίδιο για την επίθεση στο Λ. Παπαδήμο, ήταν ο ΣΚΑΪ αυτός που τον απέλυσε.
Η πολιτική στάση και αξιοπιστία κάθε μέσου ενημέρωσης κρίνεται κάθε μέρα αλλά σε καμία περίπτωση αυτή δεν μπορεί να συσχετιστεί με τη χρήση βίας. Η καταδίκη του περιστατικού είναι αυτονόητη, όπως και η ανόητη σπέκουλα. Η αντιπολίτευση έχει τα όριά της, τα οποία ξεπερνά η απόπειρα του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ να εκμεταλλευτεί πολιτικά  τη βόμβα και να ανατροφοδοτήσει μια επικίνδυνη πόλωση στο πολιτικό σκηνικό.  
Οι τακτικές του «ναι μεν αλλά» είναι απαράδεκτες, είτε επιχειρούν να συγκαλύψουν, είτε να ενοχοποιήσουν.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου