Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ακροδεξιές κραυγές και χρυσαυγίτικοι ψίθυροι

της Κατερίνας Μπρέγιαννη
Ντροπή στο όνομα του ελληνικού λαού να βάζει η Ν.Δ. τα ακροδεξιά επιχειρήματα μόνο και μόνο για να παρουσιαστεί ο Κυριάκος ως ηγέτης πασών των δεξιών και των χρυσαυγιτών. Ο “λαός”, μια έννοια αφηρημένη, γενική και ενίοτε υπερβατική, δεν καθαγιάζει τις ακροδεξιές επιλογές επειδή ο Κυριάκος δημαγωγικά τον επικαλείται.
Επίσης, το κομμάτι του ελληνικού λαού που ψήφισε Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές δεν περίμενε την κωλοτούμπα της στο "Μακεδονικό". Δεν τον είχε κανείς προιδεάσει ότι η Ν.Δ. θα άλλαζε την πάγια θέση της για σύνθετη ονομασία που ο Κυρ. Μητσοτάκης με πομπώδες ύφος διατύπωνε στη Βουλή μόλις το 2017.
Κανείς δεν προετοίμασε τον ελληνικό λαό ότι η Ν.Δ. θα φορέσει περικεφαλαία και θα υποκλίνεται στον Άδωνι και τον Βορίδη. Η βαριά κατηγορία για “συναλλαγή” και μειοδοτισμό που απέδωσε στον πολιτικό της αντίπαλο, πέρα από την προφανή συμπόρευση με την Ακροδεξιά, αποδεικνύει και κάτι ακόμα.
Η Ν.Δ. αντιλαμβάνεται την πολιτική μόνο ως προϊόν συναλλαγής. Δώσε μου για να σου δώσω. Τάξε μου για να σου κάνω... Χωρίς ιδεολογικό πρόσημο άλλο εκτός από το κέρδος, είτε αυτό μεταφράζεται σε πολιτικό όφελος, είτε σε προσωπική δόξα, είτε σε χρήμα κρίνοντας από τα σκάνδαλα που εμπλέκονται στελέχη της μαζί με το ΠΑΣΟΚ.
Ούτε καν ανησυχούν για τις κερκόπορτες που ανοίγουν υποδαυλίζοντας τα φασιστικά και εθνικιστικά πάθη. Βλέπουν τους πολίτες αποκλειστικά ως ψηφοφόρους - πελάτες. Διόλου περίεργο λοιπόν να κοπιάρουν ό,τι θεωρούν πως θα τους προσφέρει δημοσκοπική άνοδο και μελλοντική νίκη.
Κοπιάρουν Μιχαλολιάκο κι αυτός πανηγυρίζει γιατί γνωρίζει ότι "περνάει γραμμή" εκείνη τη στιγμή. Τρίβει τα χέρια του και χαίρεται γιατί επιτέλους ήρθε η δικαίωσή του και προστρέχουν σ' αυτόν για να βρουν ιδεολογικό αποκούμπι.
Γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά ότι είναι ο μόνος που θα κερδίσει από μια τέτοια πολιτική αντιπαράθεση. Ο κόσμος που θα υιοθετήσει την ακροδεξιά προπαγάνδα θα αναζητήσει τον πραγματικό εκφραστή της. Αυτός θα είναι ο πραγματικός νικητής, γιατί οι δικές του δηλητηριώδεις ιδέες θα έχουν κερδίσει.
Άλλωστε, οι μάχες εκεί κερδίζονται και χάνονται, στο πεδίο των ιδεών, των αξιών και των οραμάτων. Tο γνωρίζει αυτό, ο “αντιγραφάκιας”, αν και “άριστος”, Κυριάκος. Εκείνο που δεν γνωρίζει είναι ότι, αν δεν έχει τίποτα πέρα από την ακροδεξιά να προτείνει, θα χάσει. Ιστορικά οι ιδέες της είναι καταδικασμένες, γιατί βασίζονται στο μίσος και στον βαθύ μισανθρωπισμό.
Ας μη γελιόμαστε, ο Κυριάκος είναι φτωχός συγγενής σ' αυτό το αλισβερίσι. Ό,τι αρπάξει για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά μέχρι εκεί. Η Ακροδεξιά που παρουσιάζει σήμερα ως "λαό" αύριο θα αντεπιτεθεί και το πρώτο θύμα της θα είναι ο ίδιος. Ο επόμενος στόχος θα είναι ο "λαός" που στο όνομά του τολμά και μιλά ο καιροσκόπος μηδενοραματιστής
αυγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου