Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Πότε ανακοινώνεται το… «κόμμα Στουρνάρα»;

Το όνομά του προσέλαβε διαστάσεις “μύθου” στα χρόνια της εθνικής τραγωδίας των Μνημονίων. Ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας άλλωστε, ανέλαβε κεντρικά πόστα, ως Υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Σαμαρά, και ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μην είναι… αθώος του αίματος της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.
γράφει ο Νίκος Φυλάγγελος
Άνθρωπος του Κώστα Σημίτη, ο οποίος τον κληρονόμησε από τον Γιάννο Παπαντωνίου, με τους αυθόρμητους και αυτονόητους συνειρμούς που προκαλεί σε κάποιον η ανάμνηση της συγκεκριμένης διαδρομής.
Μέλος της ομάδας που “μας έβαλε στην ΟΝΕ”, όπως λένε οι θιασώτες του, κατά τον Κώστα Καραμανλή, “αρχιερέα της διαπλοκής”, ή εκείνων που… τζόγαραν το μέλλον του έθνους, με το swap της Goldman Sachs και τα πειραγμένα δημοσιονομικά μεγέθη, όπως σημειώνουν οι επικριτές της… παρέας.
Αργότερα, επικεφαλής του ΙΟΒΕ, με όχι και τόσο… εύστοχες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, και διαχρονικός “υπάλληλος που διστάζει να γίνει πρωθυπουργός”, όπως τον έχει αποκαλέσει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, με όλα τα παραπάνω, αποτελεί κεντρικό πυλώνα του συστήματος στη χώρα, από το 1996 μέχρι και σήμερα. Και το γεγονός ακριβώς ότι, βρέθηκε σε διαφορετικά “διορισμένα” πόστα, ενισχύει το συμπέρασμα.
Στο πρόσωπό του, τα λεγόμενα “ορφανά” του Σημίτη, η πλειοψηφία των οποίων προσπαθεί να βρει στασίδι σε μια μελλοντική διακυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά το ιστορικό μίσος τους για την Κεντροδεξιά, την οποία πολέμησαν με λύσσα εδώ και δεκαετίες, βλέπουν τον άνθρωπο που θα πάρει τη σκυτάλη από τον “καταλληλότερο”.
Θα σταματήσει να είναι “υπάλληλος”, και θα διεκδικήσει να γίνει πρωθυπουργός. Κάτι που σημαίνει ότι, θα ηγηθεί κόμματος.
Αυτό περιμένει, η συγκεκριμένη… παρέα. Το “κόμμα Στουρνάρα”. Και μόλις αυτό προκύψει, θα… ξεχάσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σημερινή Νέα Δημοκρατία.
Οι δηλώσεις Στουρνάρα για το Ασφαλιστικό, με τα… δάκρυα για το γεγονός ότι, δεν συνεχίζονται οι περικοπές στις συντάξεις, ήρθαν να επιβεβαιώσουν πόσο αυθεντικός εκφραστής αυτής της πλευράς της Ιστορίας, είναι ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Έδειξε τις διαχωριστικές γραμμές με το… 99% των Ελλήνων, που δεν τα βρήκαν εύκολα στη ζωή τους
Έρχονται ενδιαφέροντες καιροί, με τον Γιάννη Στουρνάρα πρωταγωνιστή, ειδικά όσο το κλίμα που θα αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις θα είναι νεφελώδες και περίεργο.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι, ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, και μελλοντικός πολιτικός αρχηγός, έχει φανατικούς φίλους, υποστηρικτές και απολογητές, ειδικά στα ΜΜΕ, από την εποχή του Χρηματιστηρίου.
Του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου.
Τότε που σημειώθηκε η μεγαλύτερη και περισσότερο βίαιη αναδιανομή πλούτου σε δυτική χώρα, εν καιρώ ειρήνης. Από τους λίγους και μη κατέχοντες, στους πολλούς και σκανδαλιστικά προνομιούχους.
Ένα σκάνδαλο, η τιμωρία των πραγματικών υπευθύνων για το οποίο, παραμένει ατελής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου