Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Θα πει κάποιος στον Μητσοτάκη ότι δεν κάνει;


Η αποτυχημένη έμπνευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, για λάθος θέμα σε λάθος χρόνο, ανέδειξε τα συσσωρευμένα προβλήματα και το έλλειμμα πολιτικού σχεδιασμού που ταλαιπωρεί τη ΝΔ.
Τα στρατόπεδα και οι βαρονίες της ΝΔ εκφράζουν παρασκηνιακά τη δυσαρέσκειά τους για τις επιλογές της ηγεσίας με κυριότερη την επιρροή της ακροδεξιάς πτέρυγας, η ύπαρξη και μόνο της οποίας είναι ζήτημα. Μάλιστα φέρονται να προετοιμάζονται πλέον για ευθεία αμφισβήτηση του προέδρου της ΝΔ. 
Την Παρασκευή στη Βουλή το αφήγημα "νόμου και τάξης", που θέλησε να προβάλει ο Μητσοτάκης, και η σχετική ερώτηση για την "ασφάλεια και την ανομία" που κατέθεσε στον πρωθυπουργό, κατέληξαν σε φιάσκο. Οι επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας αλλά και τα επίσημα στοιχεία του 2017 διέψευσαν τους ισχυρισμούς του αρχηγού της ΝΔ, ο οποίος έφυγε ηττημένος και απολογούμενος για την υπόθεση Αυγενάκη και τη Siemens. 
Επιβεβαιώθηκε εμφατικά η  άποψη πολλών στελεχών ότι ο  Κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποφεύγει τις μονομαχίες στη Βουλή με τον Α. Τσίπρα για πολύ προφανείς λόγους. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν άντεξε και αποχώρησε από την αίθουσα λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ την δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν και άλλα γαλάζια στελέχη. 
Η ΝΔ επικεντρώνεται στην επικοινωνία και τις αντιπολιτευτικές υπερβολές χωρίς πλάνο. Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή αντιπολίτευση, το ίδιο και η κυβέρνηση αλλά η ΝΔ αδυνατεί να εντοπίσει λάθη και αναλώνεται σε υστερίες. Οι αμφιλεγόμενοι επικοινωνιολόγοι της λέγεται ότι ελέγχουν τα στελέχη για την παρουσία τους στα social media και ότι έχουν επιβάλει ελάχιστο πλαφόν στις αναρτήσεις!  Αλλά προσπαθώντας να κάνουν επικοινωνία έχουν χάσει την πολιτική.
Οι δημοσκοπήσεις δεν ξεγελούν τα έμπειρα στελέχη αφού η ΝΔ αδυνατεί να διατυπώσει αξιόπιστη εναλλακτική. Είναι προφανές ότι οι επιλογές του Κ. Μητσοτάκη τον έχουν περιορίσει και τα φιλικά ΜΜΕ αδυνατούν να αλλάξουν την εικόνα. Όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον της ΝΔ θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθυνες τους. Ο αρχηγός της ΝΔ κάνει ό,τι μπορεί για να τους δώσει το λόγο.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου