Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Οι «αστεφάνωτες» και τα καλά βιογραφικά


Αν οι αποκαλύψεις για την off shore της Μαρέβας Μητσοτάκη είχαν γίνει από ένα ελληνικό μέσο, η ΝΔ θα ανακοίνωνε πως «είναι μια σκευωρία και οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν  στη δικαιοσύνη» όπως αναφέρει συχνά τελευταία. Όταν όμως τα paradise papers αποκαλύπτονται από 200 δημοσιογράφους και 95 δίκτυα παγκοσμίως, τότε το αφήγημα αναγκαστικά αλλάζει.
Το αντικείμενο της είδησης σε όλο τον πλανήτη είναι τα πρόσωπα που έχουν off shore σε φορολογικούς παραδείσους και η ηθική απαξία τους . Αλλά για μια μερίδα του Τύπου στην Ελλάδα, κάποιοι εξαιρούνται. Η είδηση είτε αποσιωπήθηκε, είτε υποβαθμίστηκε ως ασήμαντη, είτε παρουσιάστηκε μόνο η απάντηση της Μαρέβας Μητσοτάκη, χωρίς την πρωτογενή αποκάλυψη, στην οποία απαντά. Ενώ στελέχη της ΝΔ, όπως και με τη siemens, πίεζαν τα ΜΜΕ να «θάψουν» το θέμα, όπως γράφτηκε.
Οι ανακοινώσεις πληροφορούν ότι είναι «μια καθόλα νόμιμη δραστηριότητα, που είχε βάλει στο βιογραφικό της», σαν να λέμε νόμιμη, άρα ηθική.  To μόνο ερώτημα που αναζητεί πολιτική απάντηση, από τα ΜΜΕ ή από τη ΝΔ, είναι γιατί η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει off shore εταιρία στο φορολογικό παράδεισο των νήσων Κέυμαν και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ότι το είχε βάλει στο βιογραφικό της.
Ίσως έχει και αυτή  ένα από «τα καλύτερα βιογραφικά», όπως ο σύζυγός της. Δεν είναι άλλωστε καμιά «αστεφάνωτη» σαν τη Μπέτυ Μπαζιάνα...
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου