Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Αν ο Κυριάκος ήταν Γάλλος και τον έλεγαν Φρανσουά...



Όταν, στην αρχή της προεκλογικής περιόδου για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, αποκαλύφθηκε πως ο υποψήφιος της δεξιάς και μέγα φαβορί για τη νίκη, ο Φρανσουά Φιγιόν, είχε προσλάβει στο πολιτικό του γραφείο με κρατικές δαπάνες τους δύο γιούς του, η κοινή γνώμη της Γαλλίας τον καταδίκασε και απέτυχε παταγωδώς στις εκλογές. Ουσιαστικά τερματίστηκε και η πολιτική του καριέρα. Και αυτό συνέβη, διότι εκεί υπάρχει κοινή γνώμη που ενημερώνεται ώστε να μπορεί και να αξιολογεί.
Του Δημήτρη Χρήστου
ΕΔΩ, στη δική μας χώρα, το φάουλ τύπου Φιγιόν δεν είναι καν πταίσμα! Πρόσφατο παράδειγμα αυτό με τον γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη. Το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κόμμα πιάστηκε να συνομιλεί με καταδικασμένους για εκβιασμό, λαθρεμπόριο, ξέπλυμα, κάνει ρουσφέτια ή δέχεται δώρα, ενώ οι φρουροί του εμπλέκονται με την ίδια εγκληματική ομάδα! Και δεν μιλάμε για υποκλοπές. Πρόκειται για νόμιμες παρακολουθήσεις με εισαγγελική εντολή. Και τι απάντησε ο κύριος; Πως “το παρακράτος Τσίπρα - Καμμένου - Βαξεβάνη θα λάβει απάντηση μέσω Δικαιοσύνης”. Πώς θα την λάβει, όταν οι δημοσιευθέντες καυτοί διάλογοι είναι επίσημο περιεχόμενο μιας δικογραφίας της Δικαιοσύνης;
ΤΟ ΘΕΜΑ όμως δεν είναι μόνο ή κυρίως ο Αυγενάκης, ο οποίος διέσυρε τη Νάντια Βαλαβάνη διοχετεύοντας ψευδείς πληροφορίες στο “Πρώτο Θέμα” σε βάρος της, για εσωτερική πληροφόρηση της μητέρας της ώστε να σώσει τα χρήματά της αποσύροντάς τα από τις τράπεζες. Και οι ψευδείς πληροφορίες αποκαλύφθηκαν και επισήμως πρόσφατα, όταν η εφημερίδα ζήτησε δημοσίως συγνώμη από την κ. Βαλαβάνη, δεχόμενη ότι εξαπατήθηκε από τον πληροφοριοδότη.
ΤΟ ΘΕΜΑ είναι ότι η ηγεσία της Ν.Δ. καλύπτει τον Αυγενάκη αποδεχόμενη μέρος της ενοχής του. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έχει κατηγορηθεί για πράξεις πολύ βαρύτερες του Φιγιόν; Κατάφερε το μοναδικό στα τραπεζικά χρονικά να λάβει δάνειο για την εφημερίδα των Χανίων, τον “Κήρυκα” όπου το μισό του κεφαλαίου θα πληρωθεί στην τελευταία δόση εξόφλησης του δανείου!
Συνελήφθη επ' αυτοφώρω να λαμβάνει δώρα από τη Siemens και να σπεύδει, όταν σκάει το θέμα, να τα πληρώσει για να αποφύγει το ρεζιλίκι.
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Μητσοτάκη πλούτισε από την πολιτική όσο κανένας άλλος. Η γραμματέας του Χριστοφοράκου, αφεντικού της Siemens στην Ελλάδα, η Αικ. Τσακάλου, στην πρόσφατη κατάθεσή της στην επιτροπή της Βουλής, αποκάλυψε ότι έχει καταγράψει στο ημερολόγιό της 620 συναντήσεις του αφεντικού της με Έλληνες αξιωματούχους, από τις οποίες το 60%, δηλαδή 356 έγιναν με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη! Να θυμίσουμε την αποφυγή υποβολής πόθεν έσχες από τη σύζυγό του, τη Μαρέβα Γραμπόφσκι, την κρίσιμη περίοδο που αυτή γιγάντωνε τις επενδύσεις της; Όταν ένας ηγέτης κόμματος είναι τρωτός και εκβιάσιμος, είναι αδύνατον να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ηγηθεί μιας χώρας με τόσο μεγάλες ανάγκες δημοκρατικού εκσυγχρονισμού.
ΔΕΙΤΕ για παράδειγμα τη συμπεριφορά Μητσοτάκη απέναντι στους κατέχοντες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το καθεστώς της ανομίας και της αλληλοεξυπηρέτησης επιχειρήσεων χωρίς άδεια λειτουργίας, που κάποιες από αυτές μάλιστα εισήλθαν και στο Χρηματιστήριο (!), υπερασπίστηκε με πάθος και άνευ όρων και ορίων και μαζί του οι διαπλεκόμενες πολιτικές ομάδες που χρεοκόπησαν τη χώρα. Συνέβαλε στο ναυάγιο συγκρότησης του ΕΣΡ για να δώσει λόγο προσφυγής στους καναλάρχες.
ΜΕΤΑ η κυβέρνηση αποδέχτηκε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για την συγκρότηση του ΕΣΡ. Τώρα έχουμε νέα προσφυγή στο ΣτΕ ώστε πάλι να μείνει το ίδιο καθεστώς της δωρεάν ασυδοσίας. Στη ψηφοφορία στη Βουλή για τον νέο, συνταγματικά ορθό, νόμο αδειοδότησης, η Ν.Δ. τον καταψήφισε ταυτιζόμενη ολοκληρωτικά με τις απαιτήσεις των πρωταγωνιστών της αντικυβερνητικής εκστρατείας, Αλαφούζου και Μαρινάκη, που κρύβουν τα γεγονότα και διαστρέφουν την πολιτική ατζέντα. Ούτε αυτή τη μικρή ελευθερία κινήσεων δεν είχε ο Κυριάκος, εκθέτοντας ένα ιστορικό κόμμα, το οποίο επιχειρεί να μετατρέψει σε προσωπική επιχείρηση.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ο μόνος που προτάσσει με κάθε τρόπο τα στενά προσωπικά του συμφέροντα. Το ίδιο πράττουν και οι υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Στον νέο νόμο για την αδειοδότηση των καναλιών το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ψήφισαν παρών. Το δε ΚΚΕ, που πώλησε σε off shore τον τηλεοπτικό του σταθμό, καταψήφισε μαζί με τη Ν.Δ. αντιμετωπίζοντας τον Τσίπρα ως Κερένσκι! Και όλοι αυτοί μαζί, αντί να απολογηθούν, μας κουνάνε και το δάχτυλο!
 avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου