Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Βρήκε τον φταίχτη ο Σημίτης: Η κοινωνική συνείδηση που φθίνει!

Ούτε μία λέξη δεν αφιέρωσε στην οκταετία (1996-2004) που κυβέρνησε τη χώρα ο Κώστας Σημίτης στο μακροσκελές άρθρο του με τίτλο «Κρίση, η κοινωνική συνείδηση φθίνει» που δημοσιεύθηκε την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή».
Που σημαίνει ότι η Ελλάδα πέταγε, όλα πήγαιναν καλύτερα τότε, κανένα πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε, ακόμη και κοινωνική συνείδηση –που προβάλλει ως γιατροσόφι διά πάσαν νόσον και…– υπήρχε.
Δεν άκουσε τίποτε για τα εξοπλιστικά, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων, που ο ίδιος στο Υπουργικό Συμβούλιο είχε ε­γκρίνει. Κάποιος άλλος τοποθέτησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο Άμυνας, όπως άλλος έβαλε τον Γιάννο ως συνέχεια του Άκη, οι οποίοι κατά σύμπτωση διαχειρίσθηκαν το μεγάλο πάρτι των εξοπλιστικών αγορών που γινόταν δίπλα του. Όπως κάποιος άλλος έβαλε δίπλα του τον Μαντέλη, που διαδέχθηκε τον Τσουκάτο.
Ο τότε πρωθυπουργός, ονόματι Σημίτης, απλώς προήδρευε… Δεν πήρε χαμπάρι τις μίζες που έπεφταν σε ρυθμούς πο­λυβόλου…
Στη φυλακή για μίζες ο πιο στενός συνεργάτης του, ο Μαντέλης. Στη φυλακή για αρκετά χρόνια ο Άκης. Στη δαγκάνα του Εισαγγελέα μόνιμα ο Γιάννος. Τραβήγματα είχε και ο εξ ‘απορρήτων του, ο Θόδωρος ΤσουκάτοςΚαι ο Σημίτης κυκλοφορεί ελεύθερος και δίνει μαθήματα σωστής διακυβέρνησης της χώρας στον σημερινό πρωθυπουργό της «εθνικολαϊκιστικής κυβέρνησης» Αλέξη Τσίπρα, με άμεση προτεραιότητα τη δημιουργία κλίματος για να… φυτρώσει η κοινωνική συνείδηση, γιατί σήμερα επικρατεί «κοινωνική ασυνειδησία»!
Για τα δικά του, μιλιά. Πάλι καλά που δεν αποκάλεσε την περίοδο που κυβέρνη­σε «χρυσή εποχή του Περικλέους»! Ενώ για αυτούς που ακολούθησαν μετά τον κ. Σημίτη, είπε ότι η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή «αύξησε το δημόσιο χρέος και το δημόσιο έλλειμμα σε βαθμό πρω­τόγνωρο κατά την περίοδο 2004-2009» και ο Γιώργος Παπανδρέου, που ανέλαβε την εξουσία το 2009, «υποστήριξε ότι λεφτά υπάρχουν και ισχυρίστηκε ότι η μεταπολίτευση αποδείχθηκε καταστροφική σε βάθος δεκαετιών».
Για όλα φταίνε οι άλλοι. Κανένα έ­γκλημα δεν διαπράχθηκε επί της δικής του οκταετίας. Τα πειστήρια, όμως, έχουν και όνομα και τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης. Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Μαντέλης! Και ο πρωθυπουργός επί της θητείας του οποίου διαπράχθηκαν ήταν ο Κώστας Σημίτης.
Κοντά σε αυτά ήταν και η παράδοση στην Τουρκία του ηγέτη των Κούρδων, του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που βρίσκεται έγκλειστος στα κελιά του μαρτυρίου. Μια μαύρη σελίδα για την Ελλάδα.
Ποια συμφωνία έκανε με τη Μαργαρίτα;
Σκοτεινός παραμένει ο τρόπος με τον οποίο παρέδωσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την κυβερνητική διαδοχή στον Γιώργο Παπανδρέου. Πολλά έχουν ειπωθεί, όμως αυτό που φαίνεται να αποτυπώνει την πραγματικότητα είναι ότι η συμφωνία έγινε μεταξύ Μαργαρίτας και Σημίτη. Και προέβλεπε ότι θα παρέδιδε το κόμμα χωρίς να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού. Όπως και συνέβη, με τη δέσμευση ότι ο Σημίτης θα έχει την πλήρη κάλυψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Και όλα τηρήθηκαν επακριβώς… Καμία απολύτως αναφορά σε παρατράγουδα και αμαρτωλές συμβάσεις δεν έγινε ποτέ από τον Γιώργο Παπανδρέου. Κανένα σύννεφο δεν υπήρξε;
Γιατί τώρα η παρέμβασή του;
Πολλά τα ερωτήματα για τον χρόνο που επέλεξε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης να στείλει μήνυμα ότι είναι εδώ. Ήταν τυχαία η επιλογή της στιγμής; Όταν καμία αναφορά στα έργα και στις ημέρες του δεν έχει γίνει ούτε, τουλάχιστον επίσημα, έχει ακουστεί ποτέ τίποτα για κάποια εμπλοκή του στις δουλειές του Άκη και του Γιάννου στο υπουργείο Άμυνας.
Το μόνο θέμα που κυριαρχεί είναι η εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά. Και σε αυτό ο κ. Σημίτης έχει λόγο. Στηρίζει αναφανδόν την υποψηφιότητα του φίλου του Γ. Καμίνη, στον οποίο ποντάρει το Βερολίνο. Και οι στενές σχέσεις Σημίτη – Βερολίνου είναι κοινό μυστικό.
Πηγή: ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου