Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

«Εύγε, Ηλία» και μούγκα για τον Ασπρόπυργο

Κι εκεί που ακόμα περιμένεις ματαίως μια καταδίκη από πλευράς Ν.Δ. για τη ρατσιστική επίθεση στον Ασπρόπυργο έρχεται και ο διορισμός του νέου διευθυντή του Γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του δημοσιογράφου που πριν από λίγους μήνες έδινε συγχαρητήρια μέσω Τwitter στον Κασιδιάρη με ένα “Εύγε, Ηλία” για μια κοινότυπη μπούρδα που ο χρυσαυγίτης είχε ξεφουρνίσει στο Διαδίκτυο
του Πέτρου Κατσάκου
“Η Χρυσή Αυγή υπήρξε τόσο εξτρεμιστική και χυδαία, ώστε περιθωριοποιήθηκε. Σήμερα είναι σαν να μην υπάρχει. Η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια”. Αυτή ήταν η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιοδικό "Politico" και καλό είναι να τη θυμόμαστε κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα ματωμένα πρόσωπα των θυμάτων της ναζιστικής συμμορίας. Να θυμόμαστε κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εκκωφαντική σιωπή της Νέας Δημοκρατίας που όσους εκπροσώπους Tύπου και αν αλλάξει, δεν πρόκειται να βγάλει μια ανακοίνωση έστω και για τα μάτια του κόσμου που να καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις των ακροδεξιών εις βάρος οικονομικών μεταναστών και αλλοδαπών εργατών.
Σαν να μην υπάρχει η ρατσιστική βία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ., που ακόμη και στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ήταν το μόνο κόμμα, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, που δεν μπήκε στον κόπο να εκδώσει ανακοίνωση. Αόρατοι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι αλλοδαποί εργάτες, όπως αυτοί που ξυλοκοπήθηκαν άγρια στον Ασπρόπυργο, επαναφέροντας στο προσκήνιο το φλέγον ζήτημα της αντιμετώπισης αλλά και της καταδίκης του ρατσισμού που τα τελευταία χρόνια δηλητηριάζει τοπικές κοινωνίες υπό την ανοχή μερίδας του πολιτικού κόσμου που κλείνει τα μάτια και τα αυτιά στις κραυγές του μίσους και στις πρακτικές τρομοκράτησης. Αξίζει να θυμηθούμε πως πριν από δύο εβδομάδες ο βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Κασιδιάρης καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος, με αφορμή ομιλία του στον Ασπρόπυργο, στην οποία μιλούσε μεταξύ άλλων για "ανθρώπινα σκουπίδια" αλλά και για την ανυπαρξία κράτους. Αυτή λοιπόν τη βία είναι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει. Σε αυτή τη βία και στους υποκινητές της κλείνει τα μάτια και τα αυτιά η Νέα Δημοκρατία και αρνείται ακόμη και να αναγνωρίσει την ύπαρξή της συκοφαντώντας παράλληλα την Αριστερά.
Κι εκεί που ακόμα περιμένεις ματαίως μια καταδίκη από πλευράς Ν.Δ. για τη ρατσιστική επίθεση στον Ασπρόπυργο έρχεται και ο διορισμός του νέου διευθυντή του Γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του δημοσιογράφου που πριν από λίγους μήνες έδινε συγχαρητήρια μέσω Τwitter στον Κασιδιάρη με ένα “Εύγε, Ηλία” για μια κοινότυπη μπούρδα που ο χρυσαυγίτης είχε ξεφουρνίσει στο Διαδίκτυο.
αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου