Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Δηλητήριο


του Τάσου Παππά
Είχαν περάσει μερικά λεπτά από τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ενώ ουδείς ήταν σε θέση (και δικαιολογημένα) να κάνει κάποιες εκτιμήσεις για τα κίνητρα των δραστών, έσπευσαν πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης να δώσουν στην πράξη «άρωμα» τρομοκρατίας επειδή το θύμα είχε πολιτική δραστηριότητα, είχε ασχοληθεί με υποθέσεις που απασχόλησαν τη δημόσια συζήτηση και το έγκλημα διαπράχθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.
Το πακέτο ήταν πλήρες για τους βιαστικούς και προδήλως ιδιοτελείς «αναλυτές»: πολιτικό πρόσωπο - συμμετοχή σε δίκες με μεγάλο ενδιαφέρον - Εξάρχεια. Κι αν πρέπει να μην δίνουμε μεγάλη σημασία στις ανοησίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο όπου όποιος θέλει γράφει και διαδίδει ό,τι του κατεβάσει η γκλάβα του, κι αν πρέπει να μην παίρνουμε τοις μετρητοίς τους τίτλους μέσων ενημέρωσης που συστηματικά (κάποια εδώ και χρόνια, κάποια εσχάτως) επιδίδονται στο άθλημα του κιτρινισμού, θα περιμέναμε από υπεύθυνους κομματικούς παράγοντες να είναι πιο προσεκτικοί όταν τοποθετούνται δημοσίως για τόσο σοβαρά ζητήματα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ και δικηγόρος Κώστας Τζαβάρας δήλωσε στη Βουλή ότι «το χέρι αυτών των άνανδρων δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη, αλλά οπλίστηκε από την καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που ξεπέφτει και χάνει σε αξία». Τι υπαινίσσεται ο κ. Τζαβάρας; Ξέρει κάτι που οι όλοι εμείς αγνοούμε; Έχει βάσιμες υποψίες για την ταυτότητα των δραστών και για τα σχέδια εκείνων που τους καθοδήγησαν; Δεν το νομίζω.
Μάλλον ο αντιπολιτευτικός οίστρος του τον οδήγησε σ’ αυτήν τη δήλωση. Ο κ. Τζαβάρας δεν είναι χτεσινός. Είναι χρόνια στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, έχει διατελέσει υπουργός και μάλιστα Πολιτισμού, είναι σε υψηλόβαθμη θέση στον μηχανισμό της Ν.Δ και δεν επιτρέπεται να τοποθετείται εν θερμώ και να διασπείρει δηλητηριώδεις φήμες για πιθανούς ηθικούς αυτουργούς, χωρίς να προσκομίζει κανένα στοιχείο. Αυτό που χρεώνει σε άλλους το κάνει ο ίδιος: ρίχνει το επίπεδο του δημόσιου βίου.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου