Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Βαθύ μπλέ… στα όρια του μαύρου



Γράφει ο Δρ. Γάιος Μπάλταρ
«Γιατί φοβούνται να πουν το επώνυμο της Ηριάννας;«, «Τι μας κρύβουν;«, «Ποιοι είναι από πίσω;«, «Τι σχέση έχει με τον υπουργό;» …
Αυτά και άλλα πολλά ακούσαμε και διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες, από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, δημοσιογράφους-αυλικούς του Μητσοτάκη, έως και ανθρώπους που κινούνται στο αυτοαποκαλούμενο «προοδευτικό κέντρο»… που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από δεξιούς που ακόμα ντρέπονται για τον εαυτό τους.
Ένας, επί της ουσίας απολιτίκ πολτός, που το μόνο που καταλαβαίνει απόδικαιοσύνη είναι το συμφέρον των αφεντικών τους και η «τιμή» των «συναγωνιστών» τους. Όπως ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με το στικάκι του, ο Γιάννος Παπαντωνίου με τα «πόθεν έσχες» και τις καταθέσεις του… και αυτά τα καλόπαιδα, τους επιχειρηματίες της Energa – Hellas Power, που κατέκλεψαν  τον ΕΝΦΙΑ (ύψους 250 εκάτ. ευρώ) των άτυχων πελατών τους …  και που με τόση θέρμη τους είχε υπερασπιστεί ο δικηγόρος τους, κύριος Μάκης Βορίδης.
Βγαίνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με παροιμιώδη πυγμή, λέγοντας: «Αρκετά πια με τους γνωστούς άγνωστους, που σε κάθε αφορμή καταστρέφουν περιουσίες και μένουν ατιμώρητοι«… και είναι σα να κάνει αυτοκριτική. Αναρίθμητες είναι οι περιουσίες που χάθηκαν τόσα χρόνια με τα μνημόνια τα οποία υπηρέτησε πιστά. Αναρίθμητες και οι περιουσίες που φαγώθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια, από την ευρύτερη οικογένειά του.
Τέλος πάντων ας αφήσουμε τον Κυριάκο να λέει ότι θέλει, ούτως ή άλλως ένα ομιλούν «τζουκμπόξ» είναι, που παίζει ότι του πουν οι δανειστές και η εγχώρια λούμπεν μεγαλοαστική τάξη.
Ας πάμε πίσω σε αυτόν τον εσμό των δήθεν νοικοκύρηδων, που με κάθε αφορμή εξαπολύουν το δηλητήριο τους προς όποιον τολμά να σηκώσει κεφάλι ενάντια σε όλα αυτά που αυτοί υμνούν και λατρεύουν.
Αυτά τα ανθρωπάκια που ακόμη και όταν βγήκε ο ίδιος ο υπουργός και διέψευσε την όποια συγγένεια του με την Ηριάννασυνέχισαν ακάθεκτοι να βυσσοδομούν πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα.
Αυτά τα ίδια ανθρωπάκια που τους εκπαίδευσε ο ΣΚΑΙ να αποκαλούν την αντίθετη άποψη «fake news» και την αναφορά στον κόσμο που υποφέρει, «λαϊκισμό».
Αυτά τα ίδια ανθρωπάκια που νομίζουν ότι με το να γίνονται αυλικοί του κάθε «Κολλαγόνου» και της κάθε αποτυχημένης στάρλετ της ΔΑΠ, αναβαθμίζονται σε μέλη ενός κλαμπ «Αριστείας».
Ανθρωπάκια που όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα να βλέπουν να κρεμάνε τους διπλανούς τους στα μανταλάκια, αλλά ίσα-ίσα, είναι πρόθυμοι να ρουφιανέψουν είτε με κουκούλα, είτε χωρίς.
Ανθρωπάκια που άνετα θα έκαναν καριέρα στην Χούντα ως «περιπτεράδες» και εθελοντές ανακριτές ή στην κατοχή ως επίλεκτα μέλη της «Χ».
Ανθρωπάκια που είναι το κοινό του κάθε Καλύβα και του κάθε Μουμτζή. Αυτά τα ανθρωπάκια που μας σήκωναν το δάχτυλο πριν από λίγες εβδομάδες, να σεβαστούμε τον θάνατο του Μητσοτάκη (στο ΣΚΑΙ μάλιστα ήθελαν να πέσει «μαύρο» σε Facebook και Twitter), αλλά τώρα με τόση άνεση καταδικάζουν ένα κορίτσι που δεν τους έφταιξε σε τίποτε.
Ένα κορίτσι που θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς. Ένα κορίτσι που το μόνο στο οποίο έφταιξε είναι ότι κάποτε ο Νίκος Δένδιας«διέταξε» -με non paper- την ενοχή της, για να χαρούν τα ανθρωπάκια, να νιώσουν ασφαλείς.
Αυτά τα ανθρωπάκια που τώρα κόπτονται για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Αυτής της έννοιας που αφού την βίασαν τώρα την περιφέρουν τυφλή, κουφή και ντυμένη στο βαθύ μπλε. Τόσο βαθύ μπλε που γίνεται μαύρο.
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου