Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ο «πατριωτισμός» των υαινοειδών



Με ψευδώνυμο ισοδύναμο της ανωνυμίας υπογράφει το «σχόλιό» του το υαινοειδές
του Παντελή Μπουκάλα
Δυο παιδιά, δυο παλικαράκια, πέθαναν. Δεκαεννιά χρονών το μεγάλο, δεκαπέντε το μικρότερο. Φιλαράκια. Βρέθηκαν μέσα σε αρδευτικό κανάλι στη γέφυρα Αιγείρου της Κομοτηνής. Είχαν πάει σε γάμο με το μοτοποδήλατο του μεγάλου και επέστρεφαν. Μα δεν θα φτάσουν ποτέ στο σπίτι τους. Ηταν μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Στον άλλον κόσμο αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Στον παρόντα κόσμο έχει τη σημασία που του αποδίδουν οι αντιλήψεις του καθενός. Βέβαιο μπορούμε να θεωρούμε, πάντως, ότι υπερβαίνουν αρκετά το ποσοστό της «Χ.Α.» όσοι φρονούν ότι δεν είναι Ελληνάκια τα Ελληνάκια, τα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης δηλαδή, που εδώ γεννιούνται, εδώ πάνε σχολείο, εδώ πάνε και φαντάροι (έστω και σαν τυφεκιοφόροι άνευ τυφεκίου συνήθως, μια και η πολιτεία συνήθισε να μην τα εμπιστεύεται), εδώ ψηφίζουν.
Στο πρωινό διαδικτυακό ξεφύλλισμα των εφημερίδων βρέθηκα να διαβάζω την είδηση στην ηλεκτρονική σελίδα κυριακάτικου φύλλου με υψηλές πωλήσεις, το οποίο έχει διακριθεί στον υπέρ σωβινισμού αγώνα, ακόμα και στη χρυσαυγίτικη εκδοχή του. Το ποιόν του εντύπου εξηγεί εν μέρει και το περιεχόμενο ενός από τα «σχόλια αναγνωστών» κάτω από την είδηση. Και λέω εν μέρει επειδή νεοφασίστες και ρατσιστές «σχολιαστές», πάντα ανώνυμους ή ψευδώνυμους, συναντάς σχεδόν παντού, κι αυτό δεν είναι αποκλειστικό ελληνικό γνώρισμα. Τι έσπευσε να πει ο λαμπρός συνέλληνας, και χριστιανός ορθόδοξος κατά πάσαν πιθανότητα, πριν ακόμα ταφούν τα παιδιά; Ιδού, χωρίς καμία διορθωτική παρέμβαση στον τονισμό ή τη στίξη, για να μη θιγεί το «αυθόρμητο»: «οι τουρκοφωνοι ισλαμιστες, να πανε στην τουρκιά να μεινουνε, εκει δεν εχουν τροχαια!;» Και να πούμε ότι ντρεπόμαστε για λογαριασμό του, ή ότι ελάχιστοι στον τόπο μας συμμερίζονται τη βαρβαρότητά του, η ύβρις δεν αναιρείται.
Με ψευδώνυμο ισοδύναμο της ανωνυμίας υπογράφει το «σχόλιό» του το υαινοειδές, και μάλιστα με ψευδώνυμο που παραπέμπει εμμέσως στον Μεγαλέξανδρο. Να θέλει άραγε να κρυφτεί ακόμα κι αυτός από την ίδια του τη χυδαιότητα, από τον ίδιο τον ανθρωποφαγικό «πατριωτισμό» του; Δεν το βλέπω πιθανό. Σίγουρο είναι, αντίθετα, πως οι πιο στενοί της παρέας του, με τους οποίους και θα συζητάει όλο καμάρι τα κατορθώματά του, θα ξέρουν με ποιο ψευδώνυμο δρα στο Ιντερνετ, σκορπίζοντας χολή και μίσος. Ο ίδιος θα πιστεύει, βέβαια, ότι έχουν γαλανόλευκα χρώματα τα «σχόλιά» του. Αλλά είναι μαύρα, κατάμαυρα.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου