Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Μαύρη προπαγάνδα



Τα fake news που ήθελαν τον υφυπουργό Αθλητισμού να είναι συγγενής με την Ηριάννα και η υπεράσπιση του αυτονόητου
του Δημήτρη Μανιάτη
«Μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάσει μία ωραία ιστορία».
Η κλασική ρήση, φαίνεται πως αποτελεί και την βασική αρχή για πολλούς εδώ γύρω. Και όχι μόνον για μερίδα δημοσιογράφων αλλά και πολιτικών.
Τελευταίο παράδειγμα, η φαντασιακή συγγένεια της κρατούμενης Ηριάννας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Και μάλιστα, η πιο στενή συγγένεια αφού σύμφωνα με πικραμένους bloggers, ιδρυματοποιημένους δημοσιολόγους, ακροδεξιούς ιμάντες, σανοφάγους του Ίντερνετ αλλά και ορισμένους πολιτικούς της αντιπολίτευσης που από χθες το πρωί υποννοούσαν με νόημα την συγγένεια (για να επιβεβαιώσουν τι ακρίβως;) η Ηριάννα είναι αδελφή του υπουργού.
Τι κι αν ο δεύτερος δεν έχει αδελφή;
Τι κι αν αναγκάστηκε να διαψεύσει με μια λιτή και ουσιαστική δήλωση;
Το ψέμα έμεινε για πάντα στα χείλη, στις οθόνες, στην δεξαμενή της ψηφιακής μνήμης και προστέθηκε σε όλα αυτά που κατά καιρούς έχουν γραφτεί ή ακουστεί για την εν λόγω Κυβέρνηση. Η τελευταία δε, μπορεί να δίνει χρυσές ευκαιρίες για να την αντιπολιτευθείς (μνημόνιο εφαρμόζει ντε!), οι δημοσιολόγοι του Μετώπου της Λογικής που πλέον ταυτίζονται με τα ψέματα που διαρρέουν ακροδεξιοί κύκλοι, επιλέγουν πάντα fake news και τερατώδη ψέματα για να εξαπολύσουν τα πυρά τους.
Το παράλογο είναι πως όλοι αυτοί, εγκαλούν από το πρωί ως το βράδυ τους αντιπάλους τους ως σανοφάγους και ψεκασμένους. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να υπερασπιστείς πια τα αυτονόητα και βέβαια τον εαυτό σου από αυτό που θα γραφτεί και θα αναπαραχθεί.
Ξέρω πως έχουμε μπει σε ένα μαύρο τούνελ όπου η προπαγάνδα αθροίζεται στις ακροδεξιές φαντασιώσεις και όλο μαζί το νέο μείγμα πια απειλεί τον καθέναν μας.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου