Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ένας εισαγγελέας για τον ψευδομάρτυρα;



Αν υποθέσουμε πως ένας πολίτης αγνοούσε την πληθωρική παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου στην κεντρική πολιτική σκηνή και τον αντίκριζε πρώτη φορά ως μάρτυρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Υγείας, με βεβαιότητα θα αποκτούσε την πεποίθηση πως πρόκειται για οσιομάρτυρα περιστοιχισμένο από Συριζαίους ιεροεξεταστές.
του Άγγελου Προβολισιάνου
Δύο φορές έδωσε το «παρών» στην Εξεταστική Επιτροπή ο έγκριτος συνταγματολόγος, προσπαθώντας να γελοιοποιήσει τη διαδικασία. Τη μία ζητούσε να ανέβουν προωθητικές «μπάρες» για να κάτσει αυτός από κάτω και την άλλη δεν δεχόταν να τον αποκαλούν μάρτυρα. Υποστήριξε δε, πως την ώρα που απαντούσε σε ερώτηση του Σπύρου Λάππα, διεκόπη η μετάδοση της συνεδρίασης από το κανάλι της Βουλής προκειμένου να προμοταριστεί υλικό για την αλιεία. Ποιος ξέρει, μπορεί να πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε ένορκη κατάθεση…
Το βιογραφικό του είναι αξιοζήλευτο. Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών και με διδακτορική διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παρότι λέκτορας του συνταγματικού δικαίου με τρεις υπουργικές θητείες και 17 χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας, ο Ανδρέας Λοβέρδος έβαλε το χέρι στο Ευαγγέλιο και κατέθεσε μπροστά στην Επιτροπή και το πανελλήνιο το ένα ψέμα μετά το άλλο.
Πρώτον. Μανιασμένα ισχυριζόταν πως δεν έγινε καμία χρήση της τροπολογίας που κατέθεσε για το «Ερρίκος Ντυνάν» το Μάρτιο του 2012. Δεν δεχόταν κανένα έντομο στο σπαθί του, αρνούμενος να παραδεχτεί ότι παρέκαμψε το Σύνταγμα και την ιδρυτική πράξη του ΚΙΕΝ για να τροποποιήσει το νόμο σύστασης του Ιδρύματος. Ωστόσο, η ιστορία θα γράψει πως χωρίς την τροπολογία του εύθικτου υπουργού το νοσοκομείο δεν θα είχε εκπλειστηριαστεί έναντι ευτελούς τιμήματος, καταλήγοντας στα χέρια του Σάλλα. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε τρεις φορές από την Πειραιώς και χωρίς αυτήν το Ειρηνοδικείο δεν θα είχε δεχτεί την αίτηση της τράπεζας για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του ΚΙΕΝ. Γεγονός που με μαθηματική ακρίβεια οδήγησε και στο ξεπούλημα του νοσοκομείου δια πλειστηριασμού.
Πάμε και στο δεύτερο. Τον Ιούλιο του 2011, δηλαδή 8 μήνες πριν την κατάθεση της τροπολογίας Λοβέρδου, ο Ανδρέας Βγενόπουλος μέσω των μαιευτικών κλινικών ΛΗΤΩ – ΜΗΤΕΡΑ στέλνει εξώδικο στον τότε υπουργό Υγείας. Στο εν λόγω εξώδικο, ο Βγενόπουλος εμπεριέχει αυτούσια αποσπάσματα της τροπολογίας που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή το Μάρτιο του 2012 ο Λοβέρδος. «Ούτε η πρόταση ίσχυε, ούτε η τροπολογία υπήρχε, ούτε κατατέθηκε» είπε αυτολεξεί, προσπαθώντας να ανάγει σε προφήτη τον Βγενόπουλο. Παράλληλα, ζητούσε on air τη βοήθεια του συνεργάτη του, κ. Μπαλασσόπουλου, προκειμένου να επιβεβαιώσει με SMS τα λεγόμενά του. Κάτι που έκανε. Για κακή τους τύχη όμως, αποδείχτηκε πως μία μέρα πριν το εξώδικο του κλινικάρχη και τραπεζίτη ο Λοβέρδος μοίραζε το προσχέδιο της τροπολογίας του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Κοντολογίς, η τροπολογία ήταν έτοιμη 8 μήνες πριν κατατεθεί στη Βουλή, ο Βγενόπουλος δεν απέκτησε ποτέ μαντικές ικανότητες και ο Λοβέρδος υποτιμούσε την αντίληψη πολιτών και βουλευτών.
Ο Λοβέρδος, λοιπόν, ανερυθρίαστα αποπειράθηκε να διαστρεβλώσει την αλήθεια, βάζοντας πρώτα το χέρι στο Ευαγγέλιο. Ευτέλισε μία κοινοβουλευτική διαδικασία, λειτουργώντας με όρους καλεσμένου του ΣΚΑΪ που έχει το ακαταλόγιστο. Οι κακές γλώσσες λένε πως ήταν τόσο ικανοποιημένος με τον εαυτό του που μετά το τέλος της πρώτης του κατάθεσης χαρακτήρισε τη διαδικασία πορνό, χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη λέξη σε πιο χυδαία έκφανση. Κι αν ο αυτάρεσκος οργασμός είναι αδιάφορος, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την επηρμένη ψευδομαρτυρία. 
Χυδαίοι Λοβέρδοι έχουν μεταβάλει την αλήθεια σε νεκρή έννοια, νομίζοντας πως η πραγματικότητα είναι ευμετάβλητη ανάλογα με την επάρκεια χρήσης του λόγου. Καλλιεργούν συστηματικά το φαινόμενο της αντιπολιτικής, αφού δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό πρώτα να ορκιστούν πως θα πουν την αλήθεια και μετά να ψευδορκίσουν. Ο νόμος ορίζει πως η ψευδομαρτυρία τιμωρείται και εκφραστές του νόμου είναι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης. Για να επαναπροσδιορισθεί ο ρόλος του πολιτικού με την αλήθεια, δίνοντας το αντίστοιχο έρεισμα στον πολίτη, είναι αναγκαία η παρέμβαση της Τρίτης Εξουσίας. 
Η αλήθεια θέλει τον Λοβέρδο ψευδομάρτυρα. Και για τους ψευδομάρτυρες υπάρχουν εισαγγελείς. Υπάρχουν όμως;
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου