Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Έχουν Κυριάκος και Φώφη τον ίδιο λογογράφο;


Τα δύο παλιά κόμματα εξουσίας έχουν αρκετά κοινά σημεία στο τρόπο που κυβέρνησαν τη χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες. Αλλά στην προχθεσινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup, οι αρχηγοί τους χρησιμοποίησαν όχι μόνο την ίδια ποδοσφαιρική έκφραση στην αποτίμηση τους για το αποτέλεσμα του κυβερνητικού στρατοπέδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αλλά και το ίδιο.. σκορ: ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση «ηττήθηκαν με 5-0», συμπέραναν με μια φωνή Μητσοτάκης και Γεννηματά!
Ως προς το Κυριάκο Μητσοτάκη αυτή ήταν η μοναδική ίσως αναφορά στην οικονομία, παρότι ο ίδιος προκάλεσε τη συζήτηση με αυτήν ως αντικείμενο. Αντίθετα, αναλώθηκε στην ανάπτυξη της νέας θεωρίας περί της τρομοκρατίας "του ενός άκρου".
Αλλά η Φώφη Γεννηματά; H μια εξήγηση είναι ότι οι δύο αρχηγοί χρησιμοποιούν τον ίδιο λογογράφο. Η άλλη, περισσότερο πιθανή, ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη εγκαταλείπει την κεντροαριστερά και προσανατολίζεται σε μια μετεκλογική συμφωνία με την ΝΔ, υιοθετώντας πλήρως τη πολιτική Βενιζέλου για επανάληψη της συγκυβέρνησης με την δεξιά. Εγκλωβισμένο στον κυβερνητισμό, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να ταυτίζεται με τα πολιτικά αφηγήματα που έχουν  σχεδόν διαλύσει τη σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη.
Μοιάζει έτσι να ισχύει ότι, εκτός από τα μεγάλα πνεύματα, και τα κόμματα συναντώνται. Μόνο που εδώ πρόκειται για ένα μεγάλο κόμμα, που αυτή τη φορά θα καταπιεί το μικρό.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου