Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ο ΣΚΑΙ... κλέβει εκκλησία και η ΕΡΤ τον καταγγέλλει - Θεία... κόντρα



«Εκκλησία έκλεψε» σήμερα ο ΣΚΑΙ, σύμφωνα με την ΕΡΤ προκαλώντας την έντονη αντίδραση της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης. Συγκεκριμένα η ΕΡΤ καταγγέλλει το ιδιωτικό κανάλι ότι προχώρησε σε μια πρωτοφανή για τα τηλεοπτικά ήδη κλοπή της εικόνας της από την τηλεοπτική κάλυψη της θείας λειτουργίας στην Ευαγγελίστρια της Τήνου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ο ΣΚΑΙ για περισσότερες από τρεις ώρες αναμετέδιδε την εικόνα που «με υψηλότατο κόστος παρήγαγε η ΕΡΤ με πεντακάμερο όχημα εξωτερικών μεταδόσεων και δορυφορικό όχημα που είχαν αποσταλεί στην Τήνο». Αναμετέδιδε δε, την εικόνα καλύπτοντας τα λογότυπα της ΕΡΤ και τους τίτλους αλλά όχι πάντα με επιτυχία, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η κρατική τηλεόραση. Μάλιστα καταγγέλλει ότι ο ΣΚΑΙ παρουσίαζε σαν δική του παραγωγή την απευθείας κάλυψη και μάλιστα την είχε διαφημίσει τις προηγούμενες ημέρες.
Από την πλευρά του ο ΣΚΑΙ, κατηγορεί την διοίκηση της ΕΡΤ ότι βάζει την υπογραφή της σε όποια ανακοίνωση της υπαγορευτεί για να γίνει αρεστή στο Μαξίμου, κάνει λόγο για πρωτοφανή ανακοίνωση και υποστηρίζει ότι έστειλε μεγάλη δημοσιογραφική αποστολή στην Τήνο. Σημειώνει, πάντως ότι «σεβάστηκε επίσης το αίτημα της Μητρόπολης να μη μπει με δική του κάμερα εντός του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας προκειμένου να μη διασαλευτεί η ομαλή τέλεση της Θείας Λειτουργίας». Το κανάλι επί της ουσίας παραδέχεται, έτσι ότι αναμετέδιδε την εικόνα της ΕΡΤ από το εσωτερικό της εκκλησίας και συγκεκριμένα τη θεία λειτουργία. 
Την απάντηση του ΣΚΑΙ ακολούθησε και νέα ανακοίνωση από την ΕΡΤ στην οποία η διοίκησηεπισημαίνει: «Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους ανθρώπους του ΣΚΑΙ να μη κλέβουν το προϊόν που παράγεται από την ΕΡΤ με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Καλούμε τους ανθρώπους του ΣΚΑΙ να απαντήσουν στην ουσία, αν μπορούν: Έκλεβε ο ΣΚΑΙ επί τρεις ώρες την εικόνα από την ΕΡΤ, ναι η όχι;

» Μας είναι αδιάφορο αν έστειλε Drone η όχι, ή αν αρέσουν στον ΣΚΑΙ οι ειδήσεις της ΕΡΤ, ή ποιος πιστεύει πως υπαγορεύει τις ανακοινώσεις της. Μας ενδιαφέρει να πει αν έκλεβε το σήμα της ΕΡΤ και αν κατέφευγε σε τεχνάσματα για να κρύψει το λογότυπο της. Πρέπει να πει κάποιος στον ΣΚΑΙ πως δεν μπορεί με ξένα κόλλυβα να κάνει…. πρόγραμμα. Η διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει πως επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός της να διεκδικήσει κάθε ζημιά που υπέστη η εταιρεία». 
Διαβάστε επίσης: 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΡΤ:
Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ προχώρησε σε μια πρωτοφανή για τα τηλεοπτικά ήθη κλοπή της εικόνας της ΕΡΤ από την τηλεοπτική κάλυψη της Θείας Λειτουργίας στην Ευαγγελίστρια της Τήνου, τη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας και τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στο νησί.
Για περισσότερες από τρεις ώρες, ο ΣΚΑΪ αναμετέδιδε την εικόνα που με υψηλότατο κόστος παρήγαγε η ΕΡΤ με πεντακάμερο όχημα εξωτερικών μεταδόσεων και δορυφορικό όχημα που είχαν αποσταλεί στην Τήνο.
Ο ΣΚΑΪ έκλεβε την εικόνα της ΕΡΤ από τον αέρα και την αναμετέδιδε, καλύπτοντας τα λογότυπα της ΕΡΤ και τους τίτλους της για να μη φανεί η λαθροχειρία, όχι πάντοτε με επιτυχία είναι αλήθεια, όπως φαίνεται καθαρά και από την εικόνα που επισυνάπτουμε. Κάποιες άλλες φορές την άλλαζε με δικά του εξωτερικά πλάνα ενός μονοκάμερου που είχε αποστείλει στην Τήνο.
Καταπατώντας κάθε έννοια δεοντολογίας και εντιμότητας απέναντι στους τηλεθεατές, παρουσίαζε τη μετάδοση ως δίκη του παραγωγή (σαν να την είχε κάνει με δικά του έξοδα), ενώ την είχε πολυδιαφημίσει τις προηγούμενες ημέρες! Προμελετημένο το έγκλημα δηλαδή.
Ο ΣΚΑΪ θα μπορούσε να έχει ζητήσει να αναμεταδώσει την εικόνα της ΕΡΤ. Επέλεξε όμως, τη δόλια οδό.
Η διοίκηση της ΕΡΤ είναι αποφασισμένη να προστατεύσει με κάθε μέσο τα δικαιώματα της εταιρείας, το δημόσιο συμφέρον, καθώς και τη σκληρή δουλειά των ανθρώπων της, η οποία δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο τέτοιας κατάφωρης εκμετάλλευσης.
Αυτό θα το διαπιστώνουν κάθε φορά όσοι παραβιάζουν τη δεοντολογία και τη νομιμότητα.
Ελπίζουμε του χρόνου η Μεγαλόχαρη να τους φωτίσει.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου