Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ο Κυριάκος, ο Καραμανλής και το ΠΑΣΟΚ


Κ. Καραμανλής, Κ. Μητσοτάκης

του Τάσου Παππά
Ενοχλημένοι εμφανίζονται παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας -κυρίως αυτοί που έχουν ως σημείο αναφοράς τον Κώστα Καραμανλή- επειδή το κόμμα τους, ενώ εκδίδει ανακοινώσεις επί παντός επιστητού σε χρόνο ρεκόρ, δεν είναι τόσο πρόθυμο να υπερασπιστεί την πενταετία 2004-2009. Τα παραδείγματα άφθονα:
■Πέφτει μια γλάστρα στα Εξάρχεια;
▶Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου με επίθεση στην κυβέρνηση γιατί ενθαρρύνει φαινόμενα ανομίας και δεν μπορεί να προστατεύσει τα αγαθά της τάξης και της ασφάλειας.
■Καταλαμβάνουν ομάδες αντιεξουσιαστών ακατοίκητα σπίτια;
▶Δηλώσεις του ίδιου του επικεφαλής του κόμματος για την αδυναμία του Τσίπρα να εγγυηθεί το ιερό δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
■Μίλησε κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα κατηγορουμένων και για το ενδεχόμενο παραβίασής τους από τους μηχανισμούς καταστολής;
▶Οργισμένη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου με υπαινιγμούς για αιμομικτικές σχέσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς με τις οργανώσεις ένοπλης πάλης.
■Ξεσηκώθηκαν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ για τις εκδηλώσεις αλληλέγγυων στον χώρο του Πανεπιστημίου;
▶Στα κεραμίδια η Νέα Δημοκρατία για να εγκαλέσει το υπουργείο Παιδείας για εσκεμμένη αδράνεια και την αστυνομία για ανεξήγητα ράθυμη παρουσία.
■Θύμωσε ένας επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης ΜΜΕ γιατί μια απόφαση της Δικαιοσύνης τον δυσκολεύει;
▶Αμέσως ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου με καταγγελίες για παρέμβαση της κυβέρνησης στον χώρο της Δικαιοσύνης και για μεθοδευμένη προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης.
Κοντολογίς: Φλυαρία σε γενικότερα θέματα, σιωπή όταν έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις που θίγουν τη διοίκηση Σαμαρά (Παπασταύρου, Σκλαβούνης), εξαιρετικά διστακτικές και καθυστερημένες αντιδράσεις όταν πρόκειται για την περίοδο Καραμανλή (περίπτωση Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ).
Γιατί όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν νιώθει την ανάγκη να την υπερασπιστεί με θέρμη; Γιατί καταλαβαίνει πολύ καλά ότι δεν είναι υπερασπίσιμη. Με εξαίρεση τους φανατικούς οπαδούς του Κώστα Καραμανλή ουδείς άλλος πιστεύει ότι η χώρα έζησε μία από τις ευτυχείς φάσεις της.
Το αντίθετο. Σε όλους τους τομείς οι επιδόσεις των κυβερνήσεων Καραμανλή ήταν απογοητευτικές. Για οπισθοδρόμηση της Ελλάδας πολιτικά, διοικητικά, ιδεολογικά μιλάει ο Γιάννης Βούλγαρης στο βιβλίο του «Η μοιραία πενταετία: η πολιτική της αδράνειας 2004-2009» (εκδόσεις Πόλις).
Υπάρχει όμως κι ένας άλλος λόγος, ίσως ο σοβαρότερος, που κάνει τον κ. Μητσοτάκη να είναι τόσο τσιγκούνης στις δηλώσεις του για τα «επιτεύγματα» της εποχής Καραμανλή. Το ΠΑΣΟΚ. Για τη Χαριλάου Τρικούπη ο Καραμανλής είναι ο βασικός υπεύθυνος για τα δεινά που υφίσταται ο ελληνικός λαός.
Τα εγκληματικά λάθη και οι ολέθριες παραλείψεις του έφεραν τα μνημόνια και την επιτροπεία. Οποιος δεν συμμερίζεται αυτήν την προσέγγιση είναι εχθρός του. Και ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί σχέσεις αντιπαλότητας με το σημερινό ΠΑΣΟΚ γιατί το θέλει ως εταίρο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου