Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Πνίγηκε στις αγκαλιές των παιδιών ο Σπύρος Γιαννιώτης!


Gianniotis Ekdilosi 9

Gianniotis Ekdilosi 9
Ως κεντρικός ήρωας αυτού του πανέμορφου παραμυθιού με ακροατές του δεκάδες παιδιά, ο Σπύρος Γιαννιώτης, τιμήθηκε χθες από το Δήμο Κέρκυρας για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς του Ρίο
Με την φράση «Σπύρο νενικήκαμεν», ο Πρόεδρος της Παλιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας Σπύρος Παδοβάς, αναφέρθηκε στο επίτευγμα του Κερκυραίου Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη, κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας στον Κήπο του Λαού, ο Δήμος Κέρκυρας.
Ένα επίτευγμα το οποίο αποτελεί νίκη τόσο αγωνιστική όσο και ηθική, δίνοντας σάρκα και οστά με τον τρόπο του στο Ολυμπιακό ιδεώδες, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παδοβάς καλώντας την Παλιά Φιλαρμονική να παίξει το εμβατήριο «νενικήκαμεν» προς τιμήν του Σπύρου Γιαννιώτη.
Gianniotis Ekdilosi 1Αν και με τον τρόπο αυτό έκλεισε ουσιαστικά η εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του Κερκυραίου Ολυμπιονίκη, παρόλα αυτά όμως, αυτό είναι και το πιο σημαντικό μήνυμα που πρέπει να κρατήσουμε από την συγκεκριμένη τελετή μιας και η γενικότερη συμπεριφορά και στάση του Σπύρου Γιαννιώτη, τόσο πριν όσο και μετά το τέλος των αγώνων, ελπίζουμε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τους νεώτερους αθλητές και όχι μόνο.
Την γιορτή αυτή προς τιμήν του Σπ. Γιαννιώτη παρακολούθησε πλήθος κόσμο με χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτό της παρουσίας δεκάδων μικρών παιδιών που μπορούν πλέον να βλέπουν στο πρόσωπο και στα έργα του Σπύρου, έναν σύγχρονο ήρωα.
Gianniotis Ekdilosi 2Έναν ήρωα που δεν το έβαλε κάτω ποτέ και που στην πιο κρίσιμη στιγμή της αθλητικής του ζωής (μέχρι την επόμενη), επέλεξε να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και του Ολυμπιακού Ιδεώδες.
Κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε και επισημάνθηκε απ’ όλους όσους έλαβαν το λόγο, πριν από αυτόν, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
«Για τον Κερκυραϊκό λαό, δεν επιβραβεύεται μόνο η μοναδική του κούρσα στον τελικό των 10χλμ στην ανοιχτή θάλασσα, αλλά πάνω απ’ όλα το ήθος, η εμμονή, το σθένος και η προσήλωσή του στα αθλητικά ιδεώδη», επεσήμανε ο Δήμαρχος του νησιού Κώστας Νικολούζος κάνοντας επίσης αναφορά στην επιμονή του, μετά και την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, «να υψώσει το ανάστημά του και τελικά να πετύχει αυτό που τόσο πολύ όλοι μας προσδοκούσαμε».
Gianniotis Ekdilosi 3Από την πλευρά της η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη αναφέρθηκε στα συναισθήματα υπερηφάνειας που αισθάνθηκε και συνεχίζει να αισθάνεται, όχι μόνο η Κέρκυρα αλλά ολόκληρη η Χώρα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο μάθημα «ήθους» που χάρισε απλόχερα ο Σπύρος Γιαννιώτης προς όλο τον κόσμο καθώς όπως τόνισε, «ο Σπύρος δεν διεκδίκησε το χρυσό μετάλλιο που έχασε για μια χεριά, και αναγνώρισε ότι ο Ολλανδός συναθλητής του πρώτευσε δίκαια. Ο Σπύρος είναι ολόχρυσος στις καρδιές μας ακριβώς γιατί θεώρησε ότι οι κανόνες είναι κανόνες, έδειξε ευγένεια, μεγαθυμία και λεβεντιά. Τιμιότητα και αξιοπρέπεια αποτελώντας ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας».
Σπύρος Γιαννιώτης το κολυμβητήριο της Κέρκυρας
Ιδιαίτερα συγκινημένη από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, αποκάλυψε πως πρόθεση του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου είναι, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να ληφθεί απόφαση από το Σώμα προκειμένου η κοινωνία της Κέρκυρας να απαιτήσει από την πολιτεία την μετονομασία του Εθνικού Κολυμβητηρίου σε Κολυμβητήριο Σπύρος Γιαννιώτης, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο στο ελάχιστο, το ήθος και την αξιοπρέπεια του Κερκυραίου αθλητή.
Κοντά στα παιδιά, κοντά στους νέους αθλητές
Από την πλευρά του τέλος, το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, ο αργυρός μας Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία των παιδιών, τα οποία χαρακτήρισε το μέλλον του αθλητισμού, της Χώρας μας αλλά και πιο συγκεκριμένα της Κέρκυρας.
«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου σήμερα γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσα πολλά παιδιά. Αυτό που εμείς οι αθλητές κάνουμε, σίγουρα είναι διακρίσεις όμως την επόμενη μέρα, αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι να αποτελούμε σωστά πρότυπα για τους νέους. Σταματώντας πλέον τον αθλητισμό, αυτό θέλω να επιδιώξω. Να γίνω ένα σωστό πρότυπο για τους νέους και θα προσπαθήσω να τους βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Γιαννιώτης.
corfupost
Gianniotis Ekdilosi 4
Gianniotis Ekdilosi 5
Gianniotis Ekdilosi 6
Gianniotis Ekdilosi 7
Gianniotis Ekdilosi 8
Gianniotis Ekdilosi 9
Gianniotis Ekdilosi 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου