Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ιδιωτικοποιείστε τους Ολιγάρχες μας!



Του Σπύρου Γουδέβενου

Ιστορικές και παράλληλα μαύρες στιγμές βιώνουμε αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, και η Ιστορία μπορεί να ξεχάσει το όνομα του Σαμαρά, του Βενιζέλου, αλλά δεν θα ξεχάσει να αναφέρει έναν λαό, που σήμερα (για πολλούς και σύνθετους λόγους) "επιτρέπει", την χρεοκοπία της χώρας του. Αυτές τις μέρες, η Ελλάδα, ξεπουλάει το ηλεκτρικό ρεύμα που χρειάζεται σε ιδιώτες. Σήμερα, η κυβέρνηση μας χαρίζει κάποια εργοστάσια της ΔΕΗ, όχι μόνο σε κάποιους ξένους που θα έρθουν, αλλά στους γνωστούς φίλους της, τους Έλληνες ολιγάρχες. Χάνουμε σαν λαός τα εργοστάσια της ΔΕΗ που κτίσαμε εμείς, το δικαίωμα για φθηνή ενέργεια, με μόνο στόχο να πλουτίσουν κάποιοι επιχειρηματίες-φίλοι της κυβέρνησης. Άλλωστε μην ξεχνάμε, ότι εταιρίες του Μπόμπολα, του Καπελούζου και του Μυτιληναίου , αφού επιδοτούνται από το Κράτος ανοίγουν εταιρίες που κερδίζουν από την εμπορία ενέργειας. Και αν δεν φτάνουν οι επιδοτήσεις, παίρνουν δάνεια, πολλά από αυτά γίνονται κόκκινα, από τις τράπεζες που σώθηκαν από τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Μία κάστα ολιγαρχών σε αυτόν τον τόπο, επί δεκαετίες διακρίνονται στην "οικονομική ζωή" του τόπου, όχι γιατί είναι "δημιουργικοί", "επενδύουν στις ιδέες τους",(χρησιμοποιώντας όμορφες εκφράσεις του πάντα σκληρού καπιταλισμού), αλλά γιατί απλά παίρνουν δουλειές από το δημόσιο, από το κράτος.
Είναι τραγικό, ότι και οι 400 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που απολύθηκαν, θα αντικατασταθούν από ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού. Επίσης είναι έτοιμοι να απολύσουν εργαζόμενους από τους ΟΤΑ, για να έρθουν πάλι ιδιώτες να αναλάβουν την καθαριότητα, τις τεχνικές υπηρεσίες. Εξώθησαν τόσους υπαλλήλους στις εφορίες σε πρόωρη συνταξιοδότηση, για να φέρουν σε λίγους μήνες ιδιωτικές εταιρίες είσπραξη οφειλών πολιτών προς το Δημόσιο. Ξεπούλησαν πριν 6 χρόνια τον ΟΤΕ, που ως Δημόσιος έκανε επενδύσεις, νέα δίκτυα, και σήμερα και έχουμε από τα πιο ακριβά τιμολόγια τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, και οι υποδομές του ΟΤΕ μαραζώνουν, παρατημένες στην φθορά του χρόνου.
Πάμπολλα τα παραδείγματα, θα γράφω όλο το βράδυ αν συγκεντρωθώ. Αλλά η ουσία είναι ότι η "αγορά", ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα σε ότι αφορά τους μεγαλοκαρχαρίες πάντα (οι μικρομεσαίοι βάζουν λουκέτα), βρίθει από "άρπαγες", ληστές Δημοσίου χρήματος! Αυτό ισχύει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα(όχι μόνο), και η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση αφού συμπίεσε τα κέρδη τους, τους οδηγεί σήμερα, με "άρματα" τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, να περάσουν στην φάση της ολοκληρωτικής λεηλασίας του Δημόσιου τομέα με σκοπό να διασωθούν!
Η μόνη αναγκαία μεταρρύθμιση είναι η απελευθέρωση του Κράτους, Του Δημοσίου από τους Έλληνες και ξένους ολιγάρχες που το λεηλατούν. Από αυτούς που έχουν γίνει "κομμάτι" τους πλέον. Απολύστε τους ολιγάρχες μας από το Δημόσιο, ή καλύτερα Ιδιωτικοποιήστε τους!


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου