Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Απ' τα κόκαλα.. βλαμμένοι

Προχθές το βράδυ, "ακτιβιστές" της δεξιάς και οπαδοί, επιτέθηκαν σε πρόσφυγες και μετανάστες στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Η φασιστοπαρέα εκτόξευσε πέτρες, ναυτικές φωτοβολίδες και μπουκάλια στους συγκεντρωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν πολλά παιδιά με τις μητέρες τους. Η ιαχή του ακροδεξιού όχλου "κάψτε τους ζωντανούς", θα συνοδεύει ως ανεξίτηλη, μαύρη κηλίδα την ύπαρξη όλων μας. Γιατί όλοι μας επιτρέψαμε να φτάσουμε ως εδώ. Όπως έλεγε και ο Άγγλος φιλόσοφος Έντμουντ Μπερκ: "Το μόνο που χρειάζεται για το Κακό για να θριαμβεύσει, είναι κάποιοι καλοί άνθρωποι να μην κάνουν τίποτα".
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Επιτρέψαμε με την αδράνειά μας, να ακμάσουν στα χρόνια της κρίσης αυτοί που καμία σχέση δεν έχουν με τον πραγματικό πατριωτισμό. Οι αρχαιολάγνοι που ξεχνάνε βολικά το «Ξένιο Δία». Οι πατριδοκάπηλοι που τυμβωρυχούν σαν κοινοί εγκληματίες στο «ένδοξο παρελθόν», ντοπαρισμένοι με «εθνική υπερηφάνια». Αυτοί που τραγουδάνε τον εθνικό ύμνο χωρίς καν να καταλαβαίνουν το νόημα των λέξεων. Που τους τρομάζουν οι πρόσφυγες και ο Ρουβίκωνας, αλλά όχι οι επιφανείς λεφτάδες που ζούνε πάνω από τις δυνατότητές τους και οι πολιτικοί που τους φαίνεται φυσιολογική η κοινωνική ανισότητα. Αυτοί που αντιμετωπίζουν την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση, τον Άδωνη Γεωργιάδη και το Μάκη Βορίδη ως κάτι.. φυσιολογικό.
Εμείς κάναμε πρώτη σε κυκλοφορία την, πλούσια σε «δώρα» και κουπόνια, εφημερίδα του κομιστή, που χρηματοδοτήθηκε από την ίδια οφσόρ όπως και η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και που έσυρε πρώτη στα χρόνια της κρίσης, το χρυσαυγίτικο «χορό». 
Ο «έμπορος» του φασισμού, Θέμος Αναστασιάδης, δεν έγινε γνωστός μόνο για τις μαύρες σακούλες στα γαλλο-ελβετικά σύνορα... το μαύρο είναι χρώμα ασορτί σε όλες του τις δραστηριότητες. Ένα περίπου μήνα πριν από τις εκλογές του 2012, η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έχει ως κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά… στη Χρυσή Αυγή». Η φωτογραφία απεικονίζει μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης, να περιμένει δύο ηλικιωμένες κυρίες να κάνουν ανάληψη από ένα ΑΤΜ τράπεζας. 
Ο ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου σιγόνταρε και αυτός τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση.
"Γιατί όχι μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να μη τη δεχτούμε σε μια συντηρητική συμμαχία με τη ΝΔ;", πρότεινε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου το 2013. "Να προσέχετε να μη σας πιάνουν (οι αριστεροί) στο στόμα τους", προειδοποιούσε ο Άρης Πορτοσάλτε, τον Ηλία Κασιδιάρη, λίγες μόνο ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το πρωτοπαλίκαρο του πυρήνα Νίκαιας της οργάνωσης. "Τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο", μας ενημέρωσε λίγο αργότερα, πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. "Ο δράστης άνηκε στην αριστερά και έναντι αμοιβής είχε πάει στη Χρυσή Αυγή", διαλαλούσαν στη συνέχεια, από την ίδια παράνομη συχνότητα, στο Φάληρο.
Δεν έφταναν όμως όλα αυτά. Κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, το "σκουπίδι" της δημοσιογραφίας που λέγεται Κωνσταντίνος Μπογδάνος (και που σήμερα ανακοινώθηκε πως είναι ο νέος διευθυντής του ΘΕΜΑ Radio) σε Δελτίο Ειδήσεων που παρουσιάζει εκείνη την εποχή στο ΣΚΑΙ, χαρακτηρίζει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα ως "λυτή" ενώ μας ενημερώνει πως "εντελώς ανθρώπινα, ο Ρουπακιάς πρέπει να είναι ράκος".
Τέλος, οι πολιτικοί των σκανδάλων και των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα, εκκόλαψαν και αυτή με τη σειρά τους το αυγό του φιδιού... στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος.  
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου