Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Μια απάντηση για τη Μαρέβα;


Η νέα αποκάλυψη για τη χρηματοδότηση από την ίδια off shore της εταιρίας της Μαρέβα Μητσοτάκη και της εφημερίδας Πρώτο Θέμα είναι ένας ακόμη κρίκος σε μια αλυσίδα υποθέσεων της συζύγου του αρχηγού της ΝΔ, που υπενθυμίζει την υποχρέωση που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει μια εξήγηση.
Σε όρους πολιτικού πολιτισμού, για την ενασχόληση με τη σύζυγο και όχι τον ίδιο τον πολιτικό, πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι ηθικής και πολιτικής τάξης. Όμως, τα τελευταία χρόνια η Μαρέβα και οι εταιρίες της εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, με τα paradise papers, τη Siemens, τον πρωταγωνιστή της λίστας Λαγκάρντ Παπασταύρου, το πρόσωπο-κλειδί της Novartis  Φρουζή, ελέγχεται για μη υποβολή πόθεν έσχες και αγορές ακινήτων ενώ συνεταιρίζεται και σχετίζεται με επιχειρηματίες που μπαινοβγαίνουν στα ανακριτικά γραφεία για τεράστιες απάτες. 
Οι επιτελείς της ΝΔ ξεσκονίζουν στελέχη και συγγενείς της κυβέρνησης και τους περνούν "γενιές δεκατέσσερις ακόμη" και για την παραμικρή παρασπονδία. Και ορθώς. Όμως η σύζυγος του πολιτικού που διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας εμφανίζεται εμπλεκόμενη στα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, που συμβολίζουν τη διαπλοκή πολιτικής, επιχειρηματιών, ΜΜΕ και Τραπεζών, που έχει καταστρέψει τη χώρα. Μήπως ήρθε η ώρα να αντιληφθεί ο Πρόεδρος της ΝΔ την ευθύνη που έχει να δώσει μια απάντηση;
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου