Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Νυχτερινά τηλεφωνήματα...


Με αναγνώριση κλήσης ή χωρίς, το τηλεφώνημα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο είναι πρωτόγνωρο αλλά και προβληματικό από θεσμική άποψη.
Σύμφωνα με την καταγγελία του Υπουργού, ο τόνος του συνομιλητή του ήταν "σχεδόν απειλητικός" και ζητούσε να πληροφορηθεί το συντάκτη των ανακοινώσεων του Μαξίμου που τον αφορούν. Η πλευρά του επιχειρηματία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι δεν απείλησε αλλά ζήτησε σε ήπιο τόνο να ενημερωθεί ενόψει νομικών ενεργειών του.
Ακόμη όμως και στην εκδοχή Μαρινάκη, πόσο συμβατό είναι ένας επιχειρηματίας να καλεί ​έναν​ υπουργό για ζήτημα που πρέπει να διεκπεραιώσουν δικηγόροι; Από μόνη της η αναφορά θα μπορούσε να εκληφθεί και ως έμμεση απειλή. Είναι όμως ​και θεσμική εκτροπή, ​ειδικά όταν το όνομά του ​επιχειρηματία ​έχει αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.
Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για "θλιβερό" περιστατικό που "θυμίζει Κολομβία" και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση. Ο παραλληλισμός υπενθυμίζει ότι η διαπλοκή εξουσίας με οικονομικούς και μιντιακούς παράγοντες που δομήθηκε στο παρελθόν, παράγει πολιτική ανωμαλία και σήμερα.
Κρίνοντας από τη σιωπή, που προδίδει τουλάχιστον αμηχανία, φαίνεται πως για κάποιους τέτοιου είδους περιστατικά, με νυχτερινά τηλεφωνήματα, μάλλον είναι συνηθισμένα. 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου