Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Διχασμένες ειδήσεις



Σίγουρα δεν είναι αντισημιτισμός να λες τον φονιά φονιά και τη Δικαιοσύνη εφιαλτικά άδικη.
του Παντελή Μπουκάλα
Είδηση πρώτη, από την προχθεσινή «Κ»: «Ημέρα αλληλεγγύης εναντίον ενός νέου κύματος αντισημιτισμού ήταν η Τετάρτη στη Γερμανία, μετά τις επιθέσεις εναντίον νέου που φορούσε κιπά. Πάνω από 2.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος σε διαδήλωση στο Βερολίνο, φορώντας το εβραϊκό κάλυμμα κεφαλής. Την περασμένη εβδομάδα, Αραβας Ισραηλινός φόρεσε κιπά στο Βερολίνο ως πείραμα για να διαπιστώσει τις αντιδράσεις των γύρω του. Τρεις άνθρωποι τον καθύβρισαν και ένας Σύρος Παλαιστίνιος τον μαστίγωσε με ζώνη, περιστατικά τα οποία βιντεοσκόπησε. Νωρίτερα υπήρχαν αναφορές για παρενόχληση Eβραίων μαθητών σε σχολεία. Η Μέρκελ έχει κάνει λόγο για έναν “νέο αντισημιτισμό”, που συνδέεται με το κράτος του Ισραήλ, αντί των παραδοσιακών μορφών ευρωπαϊκού αντισημιτισμού που συχνά συνδέονταν με την Εκκλησία».
Δεν έχει απόλυτο δίκιο η Μέρκελ. Αν βρίζεις ή δέρνεις όποιον φοράει κιπά, είτε μουσουλμάνος είσαι είτε χριστιανός (σαν αυτούς την ψήφο των οποίων θηρεύει ο χριστιανοκοινωνιστής Βαυαρός πρωθυπουργός, που, δημοκοπώντας αντιχριστιανικά, αναρτά ευμεγέθεις σταυρούς στα δημόσια κτίρια), το κάνεις επειδή τον μετράς σαν Εβραίο, σαν «φορέα του κακού». Δεν σε νοιάζει αν ενδέχεται να είναι Γερμανός ή Ολλανδός ή Ελληνας κ.ο.κ., όπως κι εσύ, όσο κι εσύ. Δεν τον απεχθάνεσαι σαν Ισραηλινό, σαν κάτοικο του Ισραήλ ή εκπρόσωπο του κράτους του. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, βρίζεις μια γυναίκα που φοράει μαντίλα ή μπούρκα (ή και μπουρκίνι) επειδή την απεχθάνεσαι σαν μουσουλμάνα, όχι σαν κάτοικο ή «εκπρόσωπο» της Τουρκίας, π.χ., της Τυνησίας ή του Αφγανιστάν (και τι γίνεται αν είναι γεννημένη και πολιτογραφημένη Γαλλίδα;). Ο αντιισραηλινισμός τροφοδοτείται από τη στρατιωτική δράση της ισραηλινής ηγεσίας κατά των Παλαιστινίων και δεν ταυτίζεται με τον αντισημιτισμό. Ο Ευρωπαίος αντισημίτης έχει τα πάθη του Χριστού στη ρίζα της ψύχωσής του, όχι των Παλαιστινίων.
Είδηση δεύτερη: Ισραηλινό δικαστήριο επέβαλε ποινή εννεάμηνης φυλάκισης σε μέλος της παραστρατιωτικής αστυνομίας για τον φόνο 17χρονου Παλαιστινίου το 2014. Εννιά μήνες - μια ζωή. Δεν κινδύνευε ο Ισραηλινός. Το αποδέχθηκε και το δικαστήριο: Το παλικαράκι δεν πετούσε καν πέτρες πια. Αποδέχθηκε, όμως, και το εξής απίθανο για οποιονδήποτε άρτια εκπαιδευμένο στρατιώτη ή αστυνομικό του Ισραήλ: ότι ο φονιάς δεν ήξερε αν είχε στο όπλο του πλαστικές σφαίρες ή πραγματικές! Σίγουρα δεν είναι αντισημιτισμός να λες τον φονιά φονιά και τη Δικαιοσύνη εφιαλτικά άδικη.
καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου