Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Κωνσταντινίδης: Γλυκά μόνο για ρατσιστές;


της Φωτεινής Λαμπρίδη
Δεν γνωρίζω αν ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης, της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων, προσφέρθηκε να δώσει σύνταξη στην χήρα του αδικοχαμένου πιλότου από ευαισθησία ή για να διαφημιστεί όπως ισχυρίζονται πολλοί. 
Μετά τη δήλωσή του, η είδηση πως «Τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη στηρίζουν την οικογένεια του Μπαλταδώρου» έπαιζε παντού. Αυτό που δεν περίμενε όμως ο επιχειρηματίας, είναι πως σύντομα  η διαφήμιση θα μετατρεπόταν σε απόλυτη δυσφήμιση   της επιχείρησής του, πράγμα που διαπιστώνει κανείς  αν ρίξει μια πρόχειρη ματιά στο διαδίκτυο.
Γιατί ίσως κάποιοι να ταυτίστηκαν μαζί του με την αρχική του δήλωση για το ανάλγητο κράτος, στη συνέχεια όμως βγήκαν στο φως τα άκρως ρατσιστικά και εθνικιστικά post του, τα οποία οι πελάτες του αγνοούσαν, καθώς δεν ζητάς και ιδεολογική ταυτότητα για να αγοράσεις ένα τσουρέκι.
Και  δεν μας νοιάζει αν είναι δεξιός, σοσιαλδημοκράτης ή αριστερός  ο Κωνσταντινίδης. Όταν όμως η πλειοψηφία των πελατών του ανακαλύπτει ότι δηλώνει περήφανα ρατσιστής δημόσια, είναι ένα πλήγμα στη δημόσια εικόνα του και φαντάζομαι ότι ήδη θα έχει αντιληφθεί πως όπως λέει σοφά ο λαός «έβαλε να χεράκια του κι έβγαλε τα ματάκια του». Έκτός αν θεωρεί, πως αρκούν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής για να συντηρηθεί η επιχείρησή του.
Στο fb και το twitter τα αρνητικά σχόλια δίνουν και παίρνουν. Πολλοί κοινοποιούν τις αναρτήσεις του που μιλούν τη Χρυσαυγίτικη γλώσσα κάνοντας λόγο για «θολοκουλτουριάρες , υπέρμαχες των λαθροεισβολέων», άλλοι τρολάρουν καλώντας τα μέλη της κοινότητας των social media να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στη ζαχαροπλαστική για να μην ενισχύουν ρατσιστές, η σελίδα luben έντυσε τα post του με προϊόντα της επιχείρησής του.
Οι πιο κερδισμένοι από όλους είναι οι ανταγωνιστές του, τους οποίους προμοτάρουν συνεχώς οι πιο εξαγριωμένοι. Και να πει κανείς πως δεν πήγαινε γυρεύοντας όταν γράφει δημόσια «Γεια σας, ο ρατσιστής της γειτονιάς σας»;
Μάλλον την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού απέναντι στους μετανάστες, δεν την είχε παρατηρήσει ο επιχειρηματίας. Τώρα οι πρώην πελάτες του μιλούν για «Λαθρομιλφέι», «Μεταξά Τουλούμπες», Γαλακτομπούρεκο Τζαμί» και «Greeklish Cheese Cake». 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου