Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν Κερκυραίο σε τροχαία παράβαση!

Ένα σοβαρό περιστατικό αστυνομικής βίας στην Κέρκυρα καταγγέλλει η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από καταγγελία που εστάλη από αυτόπτη μάρτυρα αλλά και τη σύλληψη του μετά από έλεγχο για τροχαία παράβαση.
Σε ανακοίνωσή της, η Ν.Ε. Κέρκυρας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει «το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας που σημειώθηκε το Σάββατο 1/12 σε βάρος συμπολίτη μας». Όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του:
«Κατά τη διάρκεια ελέγχου για μια τροχαία παράβαση, οι αστυνομικοί χτύπησαν βάναυσα τον οδηγό, τον συνέλαβαν με χειροπέδες και τον οδήγησαν σε αυτόφωρη διαδικασία με βαριές κατηγορίες!
Τέτοιος «υπερβάλλων ζήλος» από την πλευρά των αστυνομικών οργάνων είναι απαράδεκτος και καταδικαστέος. Είναι αποτέλεσμα του κυβερνητικού αυταρχισμού και του κλίματος τρομοκρατίας που συστηματικά καλλιεργείται από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Ζητάμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος του συμπολίτη μας. Καλούμε τους διοικούντες της τοπικής Αστυνομίας να λάβουν μέτρα ώστε να σταματήσουν φαινόμενα βίας, αυθαιρεσίας και αυταρχισμού από τα τοπικά αστυνομικά όργανα».

Καταγγελία αναγνώστριας
Στα γραφεία του CorfuPress.com έφτασε επιστολή της αναγνώστριάς μας Μ.Π., η οποία είναι κάτοικος της οδού Βελισσαρίου στην περιοχή Αγίας Σοφίας, η οποία περιγράφει το περιστατικό.
Στην επιστολή της, η κάτοικος της περιοχής αναφέρει τα εξής:
«Με ιδιαίτερη ανησυχία περιγράφω ένα περιστατικό που παρακολούθησα το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 3 τα ξημερώματα από το παράθυρο του σπιτιού μου.
Περιπολικό της αστυνομίας στην περιοχή Αγίας Σοφίας πλησίασε ένα σταματημένο Ι.Χ. Οι αστυνομικοί έβγαλαν τον νεαρό οδηγό και τον οδήγησαν στο πορτ μπαγκάζ για έρευνα. Μετά από λίγο και αφού έκλεισαν το πορτ μπαγκάζ, τρεις αστυνομικοί έριξαν τον νεαρό στο αυτοκίνητο, του φόρεσαν χειροπέδες, το πέταξαν μπρούμυτα στο δρόμο και οι δυο από αυτούς άρχισαν να το χτυπούν. Του ενός η δίψα για βία κορέστηκε γρήγορα. Του άλλου η μανία ασυγκράτητη. Γροθιές, γονατιές, κλωτσιές σε έναν άνθρωπο δεμένο ανίκανο να αντιδράσει.
Από το αυτοκίνητο σε κάποια στιγμή βγήκαν άλλα δυο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι που φώναζε. Η αστυνομία έχωσε το χτυπημένο άντρα στο περιπολικό και έφυγε. Τα άλλα δυο παιδιά έμειναν εκεί μαρμαρωμένα.
Κι εγώ; Κι εμείς; Δειλοί και άβουλοι θεατές μιας εντεινόμενης καλπάζουσας βίας.
Γιατί δε σήκωσα το τηλέφωνο;
Μα να καλέσω ποιόν;
Την αστυνομία, να σπεύσει να καταστείλει τη βία της αστυνομίας;
Φοβάμαι πως τα σώματα προστασίας της ασφάλειας του πολίτη, σπείρουν πια μόνο φόβο και ανασφάλεια.
Ανησυχώ. Ο ξεπεσμός των αξιών , η βαλτοποίηση της ζωής, η βία -λεκτική και σωματική- η συρρίκνωση θεμελιωδών δικαιωμάτων, το έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε, ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής στη χώρα που μάτωσε από τα δεινά του φασισμού, οι ανοιχτές κερκόπορτες για την ύπουλη διείσδυση των νεοναζιστών στο δημόσιο βίο, νομίζω πως πρέπει να μας ανησυχήσουν όλους για να μη χαρακτηριστούμε συνένοχοι, συμμέτοχοι, συνυπεύθυνοι.
Και αλλοίμονο!
Μη δεχτούμε για μια ακόμα φορά πως φταίει η ζαρντινιέρα!»


ΠΗΓΗ CORFUPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου