Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Μέχρι και την Τετάρτη συνεχίζεται η απεργία στο Δήμο Κέρκυρας

Συνεχίζουν, με 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη αλλά και συμμετοχή στην 24ωρη της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κέρκυρας.
Αυτό αποφάσισε το σωματείο τους την Παρασκευή, εναρμονιζόμενο με τις αποφάσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ την ίδια ημέρα.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο Δήμο αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση το πρωί της Δευτέρας, ενώ κρίσιμη ημέρα για το μέλλον των κινητοποιήσεων είναι η Τετάρτη καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας τους θα συνεδριάσει για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας Φώτης Σκούρτης δήλωσε στο CorfuPress.com ότι «δείχνοντας για άλλη μία φορά το βάρβαρο και αντεργατικό της πρόσωπο η κυβέρνηση με σκοπό τη διάλυση των υπηρεσιών των δήμων μέσα από τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, είναι εύλογο ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αντιπαρατεθούν στα μέτρα που πλήττουν την κοινωνία μας. Θα έχουν άμεσο αντίχτυπο στις κοινωνικές δομές, όπως τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και γενικά τις υπηρεσίες προς τους δημότες μας».
Σκληραίνει η κόντρα;
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Aftodioikisi.gr, αν δεν επέλθει ένα modus vivendi με την κυβέρνηση, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται μάλλον απίθανο, η ΠΟΕ ΟΤΑ προσανατολίζεται σε σκλήρυνση της στάσης της κατ' αντιστοιχία με τη σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης, όπως διαφάνηκε και από τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού περί «τρομοκρατίας των συνδικαλιστών» αλλά και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη που μίλησε για «τραμπούκους». Η αλλαγή στάσης των εργαζομένων στους Δήμους θα επηρεάσει την «χαλαρή» αντιμετώπιση στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, η οποία σήμερα γίνεται κανονικά…

πηγη corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου