Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Σε αστυνομία και πυροσβεστική το παλιό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη περιέρχεται η κυριότητα του παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπεγράφη την Πέμπτη από τους συναρμόδιους υπουργούς.
Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Νίκου Δένδια με την επισήμανση ότι υλοποιείται η δέσμευση του ιδίου να στεγασθούν στα κτίρια του παλαιού νοσοκομείου οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία συναντά την καθολική αποδοχή των τοπικών φορέων, καθώς θα εξυπηρετεί, λόγω της κεντρικής του θέσης, τους κατοίκους της πόλης της Κέρκυρας, ενώ, παράλληλα, θα παρέχει, λόγω της πληθώρας χώρου (9.500 τ.μ κτιρίων σε οικόπεδο 17.000 τ.μ), καλύτερες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Δένδια από τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης και των Υπηρεσιών της έδρας της, καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το ελληνικό Δημόσιο θα εξοικονομήσει ετησίως περί τα 400.000 ευρώ, τα οποία προκύπτουν από τα μισθώματα και τα λειτουργικά έξοδα των υφιστάμενων κτιρίων και την προοπτική εκμίσθωσης του ακινήτου της Πυροσβεστικής.
Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη περιέρχεται η κυριότητα του παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπεγράφη χθες (6/12/2012) από τους συναρμόδιους υπουργούς.
Υλοποιείται με αυτόν τον τρόπο η δέσμευση του Υπουργού Νίκου Δένδια να στεγασθούν στα κτίρια του παλαιού νοσοκομείου οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία συναντά την καθολική αποδοχή των τοπικών φορέων, καθώς θα εξυπηρετεί, λόγω της κεντρικής του θέσης, τους κατοίκους της πόλης της Κέρκυρας, ενώ, παράλληλα, θα παρέχει, λόγω της πληθώρας χώρου (9.500 τμ κτιρίων σε οικόπεδο 17.000 τμ), καλύτερες υπηρεσίες.
Επιπλέον, από τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης και των Υπηρεσιών της έδρας της, καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το ελληνικό Δημόσιο θα εξοικονομήσει ετησίως περί τα 400.000 ευρώ, τα οποία προκύπτουν από τα μισθώματα και τα λειτουργικά έξοδα των υφιστάμενων κτιρίων και την προοπτική εκμίσθωσης του ακινήτου της Πυροσβεστικής"

πηγη CORFUPRESS.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ "PAGANELI"
Αγνοώντας τελείως τις όποιες προτάσεις, θεσμούς και ανάγκες της τοπικής κοινωνίας όπως αυτές έχουν εκφραστεί μέσω των εκπροσώπων και των οργάνων της (δηλ. της Τοπικής Αυτοδιοίκησης)… ο κ. Δένδιας αιφνιδιαστικά αποφάσισε για την τύχη του παλιού νοσοκομείου.
Χρησιμοποιώντας την κατάπτυστη μέθοδο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (που κατά το Σύνταγμα πρέπει να εφαρμόζονται μόνο σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις) με σκοπό να ακυρώσει την…Κοινοβουλευτική διαδικασία και τις όποιες αντιδράσεις, επέβαλλε με το έτσι θέλω την παραχώρηση των κτιρίων του παλιού νοσοκομείου για στέγαση στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική.
Ανεξάρτητα από το αν είναι σωστή αυτή η επιλογή ή όχι, αυτό που στο τέλος μένει από την όλη διαδικασία είναι ένα.

ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου