Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Οι ευτυχείς χρυσαυγίτες ψηφοφόροι



Υπάρχουν μεγάλοι νικητές της εκλογικής αναμέτρησης; Βεβαίως, οι γυρολόγοι της Νέας Δημοκρατίας. Όχι, δεν πρόκειται για τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, σε καμία περίπτωση.
της Λένας Διονυσίου
Καλώς ή κακώς, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως οι συγκεκριμένοι ουδέποτε υπήρξαν φιλοφασίστες. Ούτε καν ήταν ανεκτικοί με το φασισμό. Οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι τα πολιτικά παράσιτα του περιθωρίου της δημοκρατίας.
Πρόκειται, φυσικά, για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και τους ομοϊδεάτες τουΤον χαμηλότερων ντεσιμπέλ Μάκη Βορίδη και την λοιπή… παρέα. Πρώτη φορά συναντάμε κυβέρνηση μεταπολιτευτική που να ενσωματώνει σε τέτοιο βαθμό την ακροδεξιά ρητορική.
Ούτε η ακραία κυβέρνηση Σαμαρά δεν το τόλμησε, τότε που ακόμα υπήρχαν δημοκρατικά αντανακλαστικά κι εκτός του παραδοσιακά προοδευτικού χώρου. Από ανάληψης της εξουσίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε τα αληθινά του χρώματα, καταψηφίζοντας όλα τα προοδευτικά νομοσχέδια, συχνά επικαλούμενος φαιδρές δικαιολογίες, όπως… εξωγήινους στον Υμηττό. Κατά το δε μακεδονικό, το πράγμα ξέφυγε ολοκληρωτικά: Τα μέλη της σημερινής κυβέρνησης, υπουργοί, στελέχη δίπλα σε νεοναζί διαδηλωτές, να μοιράζονται κοινά συνθήματα και, τελικά, κοινά οράματα.
Το χαμηλό ποσοστό που άφησε τη Χρυσή Αυγή εκτός της Βουλής, ήταν βεβαίως μία πολύ, πάρα πολύ ευχάριστη είδηση, μόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να το αρνηθεί. Όπως, μόνο ένας ανόητος δεν θα αναρωτηθεί πού μπορεί να πήγε. Στον Βελόπουλο; Ένα κομμάτι ναι, ενδεχομένως. Το υπόλοιπο; Μήπως σε μία κυβέρνηση που υποσχέθηκε όσα κι η Χρυσή Αυγή, στο τέλος της ημέρας;
Όλα όσα υποσχέθηκε η ΝΔ κάλυπταν το μέσο χρυσαυγίτη ψηφοφόρο. Να ξεβρωμίσει τον κόπο… Να «καθαρίσει». Τα Εξάρχεια, τα νησιά από τους πρόσφυγες. Και πράγματι, ξεκίνησε τη Νύχτα των Κρυστάλλων από τον πρώτο κι όλας μήνα. Και το ΑΜΚΑ το αφαίρεσε και πογκρόμ έκανε. Τις πάλαι ποτέ «σκούπες» του Χρυσοχοϊδη ποιος τις ξεχνάει, άραγε;
Βεβαίως, τα πράγματα δεν είναι ποτέ απλά. Ούτε και τώρα. Καθώς περνάει ο καιρός, σηκώνουν το ανάστημά του χωρίς αντίπαλο απέναντι. Διότι, κακά τα ψέματα, η Αριστερά επιδεικνύει κουρασμένα αντανακλαστικά. Και ναι, σηκώνουν κεφάλι χωρίς να ανοίγει ρουθούνι.
Χθες ο υπουργός και αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το φονικό ναυάγιο  έξω από τους Παξούς, τόλμησε να μιλήσει για «λαθρομετανάστες» που «αλλοιώνουν τον πολιτισμό μας». Και γιατί να μην το κάνει; Ποιος θα τον κουνήσει από την θέση του; Ο Μητσοτάκης ή η κοινωνική κατακραυγή;
Περάσαμε σε βρώμικους καιρούς, δίσεκτους και σκοτεινούς. Κι όλοι θα το πληρώσουμε στο τέλος, η ασχήμια δεν αφήνει κανέναν άθικτο. Οι μοναδικοί που είναι ικανοποιημένοι αντικειμενικά πρέπει να είναι οι ομοϊδεάτες του Γεωργιάδη και των υπολοίπων. Κι οι ευτυχέστεροι όλων, δικαιωματικά παραμένουν οι χρυσαυγίτες. Ποιος να τους το’ λεγε, ποιος να το φανταζόταν ότι θα έβρισκαν κυβερνητική ανταπόκριση τα κηρύγματα του μίσους τους.
Αδέρφια, σκούρα τα πράγματα.
κουτιπανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου