Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Τα ψέμματα του Κ. Μητσοτάκη που οι Μαρινάκηδες τα κάνουν «αλήθειες»



Η κοινωνία έρχεται διαρκώς αντιμέτωπη με μία εικονική πραγματικότητα που της πλασάρουν οι Μαρινάκηδες. Δεν βάλλεται απλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στηρίζεται μόνο ο Μητσοτάκης. Διαβάλλεται σε απίστευτο βαθμό η Δημοκρατία. Ας το ξεκαθαρίσουμε . Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.
του Μάκη Κοψίδη
Μαρινάκης, Αλαφούζος , Κυριακού, Βαρδινογιάννης και λοιποί. Ελέγχουν τα πάντα στην ενημέρωση. Κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες , τις περισσότερες ιστοσελίδες.  Εχουν το μονοπώλιο της ενημέρωσης ή της παραπληροφόρησης για να κυριολεκτούμε.  Αμα προσθέσεις και την ΕΡΤ του Κυριάκου τότε έδεσε  το …γλυκό. Οργίασαν προεκλογικά για να ρίξουν τον Τσίπρα , οργιάζουν μετεκλογικά για να στηρίξουν την καρέκλα του Κυριάκου. Είναι αναμφίβολα τα μεγάλα «όπλα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σε αυτά πόνταρε σε αυτά ποντάρει . Και ποντάρει σε αυτούς για να καλύψουν πρώτα από όλα τα μεγάλα ψέματα που έλεγε προεκλογικά. Σε αυτούς τους βαρόνους  της παραπληροφόρησης που  κάνουν το μαύρο – άσπρο. Γνωστά θα μου πείτε αυτά. Γνωστά αλλά ο επηρεασμός συνειδήσεων από το ψέμα και την διαστρέβλωση  σε καθημερινή βάση είναι άνευ προηγουμένου.  
Αν παρακολουθήσεις τους συνταξιούχους  θα διαπιστώσεις ότι όλοι σχεδόν περιμένουν αυξήσεις, παρά το ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα έχει μειώσεις σε ετήσια βάση.    Για την εξαέρωση της 13ης σύνταξης κουβέντα δεν κάνουν. Για το ότι το κοινωνικό μέρισμα διανεμήθηκε σε πολύ λιγότερους, μιλιά δεν βγάζουν.  
Τσιμουδιά για το ότι το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών θα πληρώσει  20%   περισσότερα με τις ασφαλιστικές κλάσεις του Βρούτση. Είναι οι «καλύτερες μέρες» που υποσχόταν ο Κυριάκος προεκλογικά. Είναι οι «καλύτερες μέρες» που υποσχόταν για τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου. Τότε που μιλάγανε για την «ντροπή του ΣΥΡΙΖΑ» που φέρνει τους πρόσφυγες και ότι  η Μόρια είχε 5.000 ανθρώπους. Τώρα κουβέντα δεν λένε που η Μόρια έχει 25.000 και το μπάχαλο που έφερε ο Μητσοτάκης. Σε όλα τα πεδία της δημόσιας σφαίρας ,πολιτικό, κοινωνικό , εργασιακό, εξωτερικής πολιτικής τα ψέματα ή οι γκάφες του Κυριάκου είναι αλλεπάλληλες, μόνο που παρουσιάζονται   ως… επιτυχίες του.

Η κοινωνία έρχεται διαρκώς  αντιμέτωπη με μία εικονική πραγματικότητα που της πλασάρουν οι Μαρινάκηδες.  Δεν βάλλεται απλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στηρίζεται μόνο ο Μητσοτάκης. Διαβάλλεται σε απίστευτο βαθμό η Δημοκρατία. Ας το ξεκαθαρίσουμε . Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.
Ούτε τους βαρόνους να γλύψεις , ούτε τους υποτακτικούς τους δημοσιογράφους να καλοπιάσεις. Η λύση βρίσκεται στον ίδιο τον λαό. Περνάει μέσα από την μαζικοποίηση των οργανώσεων  του ΣΥΡΙΖΑ, την ενεργή παρέμβαση των χιλιάδων  μελών  και φίλων , την έγκαιρη ενημέρωση , την  δουλειά «μυρμηγκιού» σε κάθε χώρο εργασίας και  κατοικίας . Δύσκολη δουλειά θα μου πείτε. Ναι είναι δύσκολη. Αλλά είναι ο μόνος δρόμος για να ανακόψεις τον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα του Κυριάκου και το όργιο των Μαρινάκηδων . Ο μόνος δρόμος για να στηρίξεις την Δημοκρατία.
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου