Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

«Το κράτος είστε εσείς»


Λίγο καθυστερημένα και, προφανώς υποκριτικά, έρχεται η αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας που αποκαλύφθηκε στο Μενίδι και την επίθεση αστυνομικών σε... 11χρονο παιδί!
Η αποκάλυψη του βίντεο με τον επικεφαλής ομάδας τεσσάρων ανδρών της ΔΙΑΣ να ξυλοκοπεί τον 11χρονο μαθητή και τους άλλους τρεις να παρακολουθούν ατάραχοι δεν προκαλεί καμία έκπληξη γιατί θεωρείται καθημερινότητα για την αστυνομία μέσα στα στενά, πλην όμως καταγράφηκε, απρόσμενα από κάμερα ασφαλείας, και η δουλειά «στράβωσε». Όλοι γνωρίζουν βέβαια τι συμβαίνει κάθε φορά που κάποιοι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα, γίνονται ΕΔΕ κλπ... δηλαδή τίποτε.
Έτσι και η αντίδραση του Μ. Χρυσοχοΐδη ότι «όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά» δεν πείθει όταν επί μήνες έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο αυθαιρεσίας, ασύμμετρης βίας και σκληρής καταστολής, ενώ το κοινό έγκλημα και η πραγματική τρομοκρατία «αλωνίζουν». Εδώ και καιρό ο υπουργός αλλά και ο πρωθυπουργός δεν βλέπουν κάποιο πρόβλημα στη δράση της αστυνομίας. Άλλωστε καμία κύρωση δεν έχουν υποστεί οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, οι υπαίτιοι των αναίτιων άγριων ξυλοδαρμών, των δημόσιων εξευτελισμών και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο κέντρο της Αθήνας, αυτοί που εισέβαλαν παράνομα στο σπίτι του Δ. Ινδαρέ και τον ξυλοκόπησαν και πολλοί άλλοι.
Είναι αξιοσημείωτο ότι επίορκος αστυνομικός έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ξυλοδαρμό ζευγαριού και έχει αθωωθεί και είναι εξευτελιστικό για την Ελληνική Αστυνομία ότι κρύβεται για να αποφύγει το αυτόφωρο. Είναι επιλήψιμη οποιαδήποτε αναίτια επίθεση, πόσο μάλλον όταν ο «νταής» έχει δείρει ένα μικρό παιδί. Δεν είναι άλλωστε δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι στο Ζεφύρι, που καταγράφεται η επίθεση, υπάρχει ρατσιστικό υπόβαθρο, καθώς οι ρομά κάτοικοι της περιοχής, θεωρούνται εκ προοιμίου παραβατικοί και κάποιοι φροντίζουν να ανακυκλώνουν αυτόν τον βολικό διαχωρισμό, από την πλευρά του ισχυρού.
Εξίσου ανησυχητικό, είναι ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδονται, ανάμεσα στους 4 αστυνομικούς βρίσκεται και ένας από τους νεοπροσληφθέντες που ανέλαβαν καθήκοντα σε πανηγυρική τελετή παρουσία του Πρωθυπουργού. Δείγμα ότι με τη στρατηγική της κυβέρνησης να προσλαμβάνει κατά χιλιάδες, με διαδικασίες «εξπρές» εκτός ΑΣΕΠ και με αυτήν την «ταχύρυθμη» εκπαίδευση, διαιωνίζει τη στρεβλή αντίληψη για την αποστολή της αστυνομίας. Οι νέοι αστυνομικοί θα αναπαράγουν το ίδιο παρωχημένο στερεότυπο, αναλαμβάνοντας υπηρεσία αμέσως δίπλα στους «παλιούς». Πόσο μάλλον όταν η πολιτική αστυνομοκρατίας της ΝΔ οπλίζει τους άνδρες της ΕΛΑΣ με εκρηκτική ασυδοσία.
Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα στείλει ψυχολόγο στην οικογένεια όμως, προηγουμένως, πρέπει να περάσει από ψυχολόγους, το προσωπικό της.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου