Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

«Μαθήματα Δημοκρατίας»: Των τριών ιεραρχών και των Αγίων ΜΑΤ


Όπως συμβαίνει κάθε φορά που η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός βρίσκονται σε δύσκολη θέση, η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει τον αντιπερισπασμό και πρόσθετει άλλο ένα επεισόδιο στο χιλιοπαιγμένο σήριαλ του κυνηγητού με αντιεξουσιαστές και των επιχειρήσεων εναντίον της «ανομίας». Πρόκειται για τον γνωστό πλέον κυβερνητικό κύκλο του εξαμήνου: Κυβερνητική αποτυχία - διαστρέβλωση των ΜΜΕ - Αστυνομικό σόου στο σίριαλ «νόμος και τάξη» - διακοπές Μητσοτάκη. 
Έτσι μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το φιάσκο των ΗΠΑ και τη διάψευση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των fake news περί αμερικανικής πρωτοβουλίας για την επίλυση των ελληνοτουρκικών, όπως διέρρεαν τα «γαλάζια» ΜΜΕ σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα από τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, η ΕΛΑΣ μετέτρεψε σε πεδίο μάχης το Κουκάκι.
Eκεί όπου πριν λίγο καιρό εισέβαλαν στο σπίτι του και ξυλοκόπησαν τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρε´ και τους δύο γιους του. Και σε αυτήν την περίπτωση τα ψέματα των αρχών περί συμμετοχής τους στην κατάληψη και αντίστασης κατά των αστυνομικών διαψεύστηκαν με πατάγο. Εκεί επέστρεψε για να ανακαταλάβει την...κατάληψη στο κτίριο της οδού Ματρόζου. Πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, σε ζωντανή μετάδοση, και αφού πρώτα είχαν απρόκλητα επιτεθεί και ξυλοκοπήσει συγκεντρωμένους, προχώρησαν σε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου, ενώ ο κόσμος στη γειτονιά τους γιούχαρε. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει κι αυτοί το «μάθημα Δημοκρατίας» που παραδίδει η κυβέρνηση, όπως χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας,την αστυνομική βία και την καταστολή. 
Την επόμενη η ΕΛΑΣ επέστρεψε και στα Εξάρχεια και για λόγους εντυπωσιαμού προχώρησε σε 20 προσαγωγές, 8 εκ των οποίων μετετράπησαν σε συλλήψεις. Ήθελε ίσως να καλύψει τον θόρυβο  που έχουν προκαλέσει οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις των κατοίκων ότι καμία «ανομία» δεν έχει καταπολεμηθεί στην περιοχή αλλά, αντίθετα, το οργανωμένο έγκλημα δρα ανεξέλεγκτο και οι συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών έχουν αποθρασυνθεί.  Αυτό άλωστε ομολόγησε κυνικά ο Διοικητής του ΑΤ Εξαρχείων μεταφέροντας την εντολή που έχει λάβει από τον Υπουργό Μ. Χρυσοχοϊδη να ασχολείται με το «πολιτικό έγκλημα», αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το ποινικό που δρα ανεξέλεγκτο
Όταν η κυβέρνηση δεν δέρνει τον κόσμο στους δρόμους για να «πουλήσει» τάξη και ασφάλεια στο κοινό της ασχολείται με τη θρησκεία. Μετά το σοκ από την επιχορήγηση εκατομμυρίων ευρώ μιας ιερατικής σχολής  ομογενιακού ιδρύματος των ΗΠΑ που ελέγχεται για σωρεία υπεξαιρέσεων, το νέο «χτύπημα» ήρθε από την Υπουργό Παιδείας και τη - θεωρητική- κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για αλλαγή του τρόπου εορτασμού καθώς αντί για αργία τα παιδιά θα πηγαίνουν στο σχολείο για μια ακόμη μέρα ομολογιακής κατήχησης. Είναι ένα ακόμη βήμα στη σκοταδιστική οπισθοδρόμηση της Παιδείας ενώ  υπάρχουν και αυτοί που διαρρέουν ότι ο τίτλος «κατάργηση» επινοήθηκε γιατί στους σχεδιασμούς κάποιων είναι η «κατάργηση» του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, που ως γνωστόν ενοχλεί πολλά εμμονικά στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 
Σε μια κυβέρνηση που μοιάζει βγαλμένη από τις εποχές της ΕΡΕ, τίποτε δεν προκαλεί πλέον έκπληξη, πόσο μάλλον τα «μαθήματα Δημοκρατίας» της.  
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου