Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Οι «Σταυροφόροι» και εμείς, οι άλλοι…



Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς
*** Καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία και η 30η Ιανουαρίου αποκαθίσταται ως μέρα θρησκευτικής γιορτής «προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας». Κατήχηση δηλαδή. Κανονική και υποχρεωτική κατήχηση.
Δεν πα’ να παλεύεις εσύ, σπίτι σου, να εξηγήσεις στο παιδί σου ότι υπάρχουν κι άλλες θρησκείες και ότι θα πρέπει να σέβεται όλες τις θρησκευτικές παραδόσεις.
Δε πα’ να παλεύεις να του εξηγήσεις ότι μόνο του θα επιλέξει τον πνευματικό του δρόμο. Έρχεται η Σοφία Ζαχαράκη χέρι χέρι με τη Νίκη Κεραμέως και σου λέει «εμπρός πίσω».
Άντε, άλλο λίγο και τον φτάσαμε τον Μεσαίωνα.
*** Κάτι Χριστιανοταλιμπάν δημιούργησαν ένα κίνημα με τίτλο «Αφήστε με να ζήσω» το οποίο μάχεται το κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα της άμβλωσης. Αυτοί λοιπόν οι Χριστιανοταλιμπάν αποφάσισαν να κάνουν σχετική καμπάνια με μία αφίσα που παρουσίαζε μια σειρά ισχυρισμών επιστημονικού περιεχομένου, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, για να πείσουν τους επιβάτες ότι η άμβλωση είναι… δολοφονία παιδιού. Πλήρωσαν και η εν λόγω αφίσα αναρτήθηκε σε σταθμούς του Μετρό γιατί, λέει, οι υπεύθυνοι της ΣΤΑΣΥ θεώρησαν ότι δεν προκαλεί.
Και είμαι σίγουρος ότι έτσι θεώρησαν. Είναι πολλοί σαν κι αυτούς και είναι δίπλα μας.
*** Διάβαζα τα ρεπορτάζ από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που κλήθηκε να δικάσει τον βιασμό και τη φρικτή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Ο ένας μάγκας αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες κι ο άλλος μάγκας δέχτηκε ότι έχει μόνο συνέργεια στην πράξη της δολοφονίας. Είδα και τη φωτογραφία του Ροδίτη, του «καλού παιδιού από καλή οικογένεια», αυτόν που προσπάθησαν πολλά ΜΜΕ να «ξεπλύνουν», να κάνει κωλοδάχτυλο στους φωτορεπόρτερ.
Αυτός δεν ήταν που είχε βρει τον Χριστό στη φυλακή και που θα έχει στο εξής πάντα πάνω του την Καινή Διαθήκη;
Ποιος ξέρει ίσως τον ξαναέχασε. Τον Χριστό.
*** Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος είχε συνάντηση, λέει, με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργο Κουμουτσάκο, με βασικό θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό / προσφυγικό ζήτημα, αλλά και οι κοινές δράσεις της Εκκλησίας με την πολιτεία για τη αντιμετώπισή του.
Φήμες ότι τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί το θέμα της ανέγερσης τζαμιών, της καύσης των νεκρών, του συμφώνου συμβίωσης και υιοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών δεν επιβεβαιώνονται…
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου