Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη... Τρεις δεν έχει



της Κατερίνας Μπρέγιαννη
Καταρρέουν ένα προς ένα τα προεκλογικά ψεύδη. Τα «αποκαλυπτήρια» σε τρεις μήνες. Τότε που θα ψάχνουν τις αυξήσεις που τους έταξαν οι συνταξιούχοι και δεν θα τις βρίσκουν, ενώ η μεσαία τάξη θα περιμένει τις φοροαπαλλαγές και το ριστάρτ.
Μια, δυο πίτες, ένας, δύο, πολλοί διορισμοί. Τόσοι που χάνεται το μέτρημα με τα γνωστά «παπαγαλάκια» ή τις life style περσόνες που τακτοποιούνται στο Δημόσιο ή παίρνουν εκπομπές, λένε...
Μην άγχεστε. Αφού δεν τους λένε Καρανίκα για να αλώσουν το Δημόσιο, όλα καλά. Είναι πολλοί “γαλάζιοι” διάσημοι και πάμπολλοι “γαλάζιοι” άσημοι αλλά γνωστοί με αυτούς που πρέπει. Γι’ αυτό και το μπόνους... Θέση στο Δημόσιο και μια σύνταξη δώρο.
Περιμένουν οι συνταξιούχοι αυξήσεις. Τους ακούς στον δρόμο, στο σούπερ μάρκετ. Μετράνε και ξαναμετράνε. Περιμένουν να δουν πόσο...
«Μηδέν» θα είναι, τους είπε ο Ρωμανιάς. «Πατάτα» η ψηφιοποίηση, γιατί τα ένσημα του ΙΚΑ πριν το 2002 είναι μόνο σε καρτέλες. Ναι, αυτές που έκρυψες κάπου και δεν θυμάσαι πού...
Καταρρέουν ένα προς ένα τα προεκλογικά ψεύδη. Τα «αποκαλυπτήρια» σε τρεις μήνες. Τότε που θα ψάχνουν τις αυξήσεις που τους έταξαν οι συνταξιούχοι και δεν θα τις βρίσκουν, ενώ η μεσαία τάξη θα περιμένει τις φοροαπαλλαγές και το ριστάρτ. Τότε που θα κλείνει σχεδόν χρόνος από την υπόσχεση Γεωργιάδη και ούτε βανάκι, όχι μπουλντόζα, δεν θα έχει μπει στο Ελληνικό.
Την μπάνκα στο ΣΚΑΪ τίναξαν στον αέρα αυτή την εβδομάδα οι: Γ. Βαρεμένος, Δ. Βίτσας και Αν. Πετρόπουλος. Ο πρώτος τούς τραγούδησε το «ανεπαρκής πρωθυπουργός», ο δεύτερος «να απολογηθείτε, δημοσιογράφοι και Ν.Δ.» και ο τρίτος τούς βρήκε την «ανύπαρκτη» 13η σύνταξη και προφανώς, καθόλου δεν χάρηκαν.
Πώς άλλωστε; Ένας εξ αυτών των «έγκριτων» δήλωνε υπέρ της μείωσης των συντάξεων, όταν επίμονα το ζητούσαν οι δανειστές. Στις 04.02.2016, στο Mega, ο τότε διευθυντής στο Βήμα FM δήλωνε: «Εδώ που φτάσαμε, για να λυθεί το ασφαλιστικό πρέπει να μειωθούν και κύριες και επικουρικές συντάξεις. Και επειδή τώρα είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από τον κ. Μαντά θα περίμενα να το ακούσω αυτό. Είναι η κυβέρνηση διατεθειμένη να εγκαταλείψει αυτό το ταμπού: "δεν μειώνω κύριες και επικουρικές συντάξεις";”.
αυγη

1 σχόλιο: