Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Χάνδρες, καθρεφτάκια και γεραπετριές


του Δημήτρη Σούλτα
*** Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε από το βήμα της Βουλής ότι η απλή αναλογική είναι υπεύθυνη για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Πολύ σωστά. Είχε γράψει άλλωστε και το βιβλίο «Ο Αναλογών μου». Όλοι το ξέρουν αυτό.

*** Φήμες λένε ότι ο υπουργός κατέληξε σ’ αυτά τα στιβαρά ιστορικά συμπεράσματα, αφού τον ενημέρωσε ο Άδωνις ότι στο Άουσβιτς, το οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα, βρέθηκαν απίστευτες ποσότητες απλής αναλογικής.

*** Με τόσες ανιστόρητες αναφορές πάντως από τα μέλη της κυβέρνησης αρχίζουν να μας βάζουν σε υποψίες ότι Ιστορία στο σχολείο πέρασαν γιατί ήταν συγγενής τους ο καθηγητής.

*** Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να χτίζει ισχυρές συμμαχίες στο εξωτερικό. Συναντήθηκε στο Νταβός με τον Γκουαϊδό, τον οποίο εδώ και μήνες τον έχει ξεχάσει και η μάνα του. Κι αν δεν μας καλέσουν για τη Λιβύη θα βάλουμε τον Γκουαϊδό να μας καλέσει στη Βενεζουέλα, να σκάσει από το κακό του ο Ερντογάν.

*** Τούρκοι χάκερς χτύπησαν ιστότοπους της κυβέρνησης. Σε κάποιους απ’ αυτούς θα πρέπει να ένοιωσαν απέραντη μοναξιά, καθώς η ανανέωση τους θυμίζει… έρημο Καλαχάρι.


*** Ο φαρμακευτικός σύλλογος καταγγέλλει έλλειψη 400  φαρμάκων, αλλά στο υπουργείο Υγείας είναι ένα ηλιόλουστο μεσημεράκι Παρασκευής και τα πουλάκια τιτιβίζουν γλυκά έξω από το παράθυρο.

*** Ο Βελόπουλος επιτέθηκε με άθλιους χαρακτηρισμούς κατά των εκπαιδευτικών, λέγοντας ότι αν ήταν καλοί εκπαιδευτικοί δεν θα ήταν σ’ αυτό το χάλι η Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι αν ήταν καλύτερη η εκπαίδευση στην Ελλάδα, δεν θα ήταν ποτέ βουλευτής ο Βελόπουλος.

*** Η Μέρκελ έκανε, λέει, σαν παιδί με τον καθρέφτη που της χάρισε ο Ερντογάν. Το πρώτο που συμπεραίνουμε είναι ότι δεν της έχουν πολλά παιχνίδια στην καγκελαρία για να παίζει και το δεύτερο είναι πώς ο καθρέφτης κατά πάσα πιθανότητα ήταν παραμορφωτικό.
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου