Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

«Έργα διαβόλου» για να το πούμε στη γλώσσα σας!


της Φωτεινής Λαμπρίδη
Την κινητοποίηση ενάντια στους πρόσφυγες  στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, δεν την έκανε η Χρυσή Αυγή. Ούτε το σύνθημα «Θέλουμε τα νησιά μας πίσω» προέρχεται από μια ακροδεξιά οργάνωση. Είναι η ίδια η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, που προέβη σε μια άνευ προηγουμένου πρόσκληση στα μαθητικά συμβούλια της Μυτιλήνης εν’όψει κινητοποιήσεων ρατσιστικής χροιάς. Είναι η ίδια η Περιφέρεια που γέμισε τον τόπο αφίσες ρατσιστικού μίσους. Την φράση «Αν δεν θέλουμε να πνίγεται κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα. Τελειώσαμε» δεν την είπε ο κος Μιχαλολιάκος αλλά ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, πριν λίγες μέρες. 
Το ότι «οι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια» δεν ακούστηκε από το στόμα ενός  νεοναζιστή αλλά από το στόμα του υπουργού Μάκη Βορίδη. Και η ηχηρή σιωπή που ακλούθησε, ήταν από το ερμητικά κλειστό στόμα του Έλληνα πρωθυπουργού. Με λίγα λόγια η ρατσιστική προπαγάνδα και ο διάχυτος μισανθρωπισμός, δεν είναι υπόθεση μερικών δεκάδων ακραίων πλέον και των θιασωτών τους, αλλά μιας δεξιάς αντιδραστικής και των ίδιων των θεσμών που οφείλουν - και με βάση τον νόμο αν θέλετε- να μας προστατεύουν από αυτό το δηλητήριο. Και για να το πω και στη δική τους γλώσσα, αυτή η δεξιά που πάει χέρι χέρι με την εκκλησία είναι που εκτελεί έργα διαβόλου. Ας δούμε λοιπόν ποιοι υπερασπίζονται επί της ουσίας το «Αγαπάτε αλλήλους» και ποιοι είναι οι προπαγανδιστές του μίσους.
«Η μεγάλη απόφαση πάρθηκε! Το Ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλει το ποσό των 1.100.000 € για να κτιστεί στην Αθήνα, ναι στην περιοχή του Βοτανικού, το Μουσουλμανικό Τέμενος, δηλ το Τζαμί, προς εξυπηρέτηση των Ισλαμιστών, οι οποίοι έχουν κατακλύσει τη χώρα μας!
Έτσι το κάστρο έπεσε! Η Ελλάδα από δω και πέρα παύει να είναι μια αμιγώς Ορθόδοξη Χώρα!». Αυτά δήλωνε  Μητροπολίτης Αμβρόσιος το 2015. «Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας! Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως!» είχε πει για τους ομοφυλόφιλους. Ενώ δεν ντράπηκε καθόλου να πει πως "Καλύτερα ναζιστής και φασίστας, παρά κατσαπλιάς"
"Εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους, καθώς ηγά­πη­σα υμάς ίνα και υμείς αγαπάτε αλλήλους εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μα­θη­ταί έστε, εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις". Η ρήση του Ιησού προς τους μαθητές του, (σύμφωνα με το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο) απέχει παρασάγγας από τα παραπάνω που διαβάσατε.
Εκείνοι που υπερασπίζονται με δογματική εμμονή  την Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία και βγάζουν σπυριά με την υποψία και μόνο του διαχωρισμού κράτους - εκκλησίας, είναι οι πρώτοι που αγνοούν το «αγαπάτε αλλήλους».  Οι υπέρμαχοι του τρίπτυχου Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια, είναι οι πρωτεργάτες στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, τις εθνικιστικές καταλήψεις, μπάρμπεκιου μίσους. Είναι οι δολοφόνοι προσφύγων και οι χειροκροτητές τους. Πριν από λίγες μέρες, ο δημοσιογράφος  Άρης Πορτοσάλτε έκανε το εξής ανατριχιαστικό σχόλιο σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ: «Όταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός «δεν θα πνιγεί κανείς» τελειώνει το θέμα». Να μην υποκρινόμαστε. Είναι δύσκολο θέμα. Αν δεν θέλουμε να πνίγεται κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα. Τελειώσαμε»
Λίγο πριν, ο πρωθυπουργός της χώρας είχε πει σε συνέντευξη του στον Άλφα πως δεν είναι υποχρεωμένος (συγχωρήστε του τον αυτοκρατορικό ενικό) να δέχεται οικονομικούς μετανάστες. Προηγουμένως είχε κάνει κάτι πολύ χειρότερο. Είναι αφήσει ερμητικά κλειστό το στόμα του, μετά από δεκάδες ρατσιστικές και μισάνθρωπες δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης του.
Σιώπησε όταν ο Βορίδης είπε «οι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια». Σιώπησε όταν ο Σαμαράς είπε πως οι πρόσφυγες  «Η χώρα μας υφίσταται πλέον ένα άτυπο λαθρο-εποικισμό.». Σιώπησε όταν την ώρα που περισυλλέγονταν πτώματα προσφύγων ο άλλος υπουργός του, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε «Σκεφτείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι (σ.σ. οι πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονταν) που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112 και πήραν τηλέφωνο. Έχουμε πέσει θύματα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας αλλά θα το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση!». Εκτός από την σιωπή του που είναι καθαρή στήριξη των θέσεων των στελεχών του, υπάρχουν και τα έργα του. Στέρησε το δικαίωμα μεγάλου μέρους των προσφύγων στη δημόσια υγεία.
Γιατί το «αγαπάτε αλλήλους» δεν αφορά ούτε την κυβέρνηση ούτε την επίσημη εκκλησία. Και οι δύο έχουν άλλες προτεραιότητες. Να επιστρέψει η μεσαιωνική κατήχηση στα σχολεία μέσω της πρόθυμης κυρίας Κεραμέως. Να μην πειραχτεί η περιουσία της εκκλησίας, να συνεχίζονται να νταραβέρια μεταξύ πολιτικών και ιερέων που τους τροφοδοτούν με στρατιές ψηφοφόρων - προβάτων. Ας μην ξεχνάμε πως στα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών κατέφθαναν κατά δεκάδες οι «πιστοί» με πληρωμένα από τις ενορίες λεωφορεία. Το θέμα δεν είναι το «αγαπάτε αλλήλους» είναι η εδραίωση της εξουσίας τους. Και αν το μέσο για την εδραίωση της εξουσίας τους είναι οι πνιγμένοι πρόσφυγες, ποιος νοιάζεται για το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο; Εδώ ο πρωθυπουργός κομπάζει που επέλεξε γυναίκα για υποψήφια της προεδρίας της δημοκρατίας, τη στιγμή που θα έχουμε για πρώτη φορά πρόεδρο άνθρωπο, που δεν θα έχει πρόσβαση σε μέρος της επικράτειας της χώρας στην οποία προεδρεύει, καθώς δεν επιτρέπεται η πρόσβαση γυναικών στο Άγιο Όρος! Ούτε Ευρώπη θέλουν να γίνουμε, ούτε χώρα αλληλέγγυα τους κατατρεγμένους  κατά τη χριστιανική φιλοσοφία. Αν τους πνιγμούς των προσφύγων τους πριμοδοτεί η εκκλησία, η πολιτεία με τους θεσμικούς της παράγοντες και μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου με τις ευλογίες της ΕΕ που ποινικοποιεί τη διάσωση, αυτοί είναι που αρνούνται το «αγαπάτε αλλήλους». Αυτοί είναι που δεν θέλουν η Ελλάδα να είναι μια χριστιανική χώρα. Το έργο του Θεού τους, το εκτελούν οι «άπιστοι» που διασώζουν πρόσφυγες και ζητούν δικαιοσύνη για τα εγκλήματα μίσους που ενθαρρύνουν, θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο κάθε μέρα. Για να το πούμε στη γλώσσα σας ξανά, εσείς επιτελείτε έργα διαβόλου. 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου