Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Χλιδή, πίτες και τρομοκρατία


Όταν οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες» της χώρας έχουν την εξουσία, κάθε φορά που βρίσκονται σε πολύ δεινή πολιτική θέση, η μόνιμη διαφυγή είναι η "ασφάλεια" και μια δημοσκόπηση. Έτσι ακριβώς και τώρα η κυβέρνηση επιστρατεύει τις γνωστές ιδεοληψίες για την τρομοκρατία ενώ μια δημοσκόπηση εμφανίζεται με ευρήματα κόντρα στο πολιτικό κλίμα.
O Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε σε ανύποπτο πολιτικό χρόνο και με ραγδαίες πολυεπίπεδες πολιτικές εξελίξεις σε μια άκρως «θολή» εκδήλωση και ως προς το περιεχόμενο και ως προς τους συμμετέχοντες, για να μας ενημερώσει σχετικά με το «μονοπώλιο της βίας από το Κράτος» και να εξαγγείλει μια πομπώδη «εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού», παρότι αυτό το ζήτημα μοιάζει να είναι το τελευταίο που απασχολεί την κοινωνία. Στην ομιλία του ήταν εμφανής η πρόθεσή του να ταυτίσει με την τρομοκρατία κάθε είδους ακτιβιστική - κινηματική δράση, επαναφέροντας το απίστευτο ιδεολόγημά του ότι «στην Ελλάδα η βία προέρχεται αποκλειστικά από την ακροαριστερά». 
Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ φρόντισαν να αξιοποιήσουν το επικοινωνιακό εφεύρημα και να ανοίξουν μια συζήτηση άνευ αντικειμένου για μια υποθετική στρατηγική, αναπαράγοντας όλα τα χιλιοειπωμένα κλισέ. Πιάνουν το νήμα από εκεί που το αφήνουν οι οι επιχειρήσεις άγριας καταστολής της ΕΛΑΣ, συχνά, εναντίον ανυποψίαστων πολιτών, την ώρα που το κοινό έγκλημα συνεχίζει να δρα ανενόχλητο και να πλήττει την πραγματική ασφάλεια της κοινωνίας. 
Το πολιτικό σκηνικό είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο για την κυβέρνηση, με τις επιδόσεις στην οικονομία να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, την αντιμετώπιση του προσφυγικού να προκαλεί σοβαρά προβλήματα και παλινωδίες και τη χώρα να βιώνει μια πρωτοφανή κρίση στην εξωτερική πολιτική με ερασιτεχνικούς χειρισμούς στα κρίσιμα εθνικά ζητήματα. Όμως για την κυβέρνηση, πρώτη προτεραιότητα είναι η επικοινωνία, έτσι στήνει «στρατηγικές» απέναντι σε μια αδιόρατη όσο και επιλεκτική «τρομοκρατία», αγνοώντας τα πραγματικά προβλήματα που «τρομοκρατούν» καθημερινά τους πολίτες.
Και φυσικά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων βρίσκονται και οι διορισμοί, οι σπατάλες, η οικογενειοκρατία και η χλιδή με την οποία απολαμβάνουν την εξουσία κόντρα στις δυνάμεις «της μιζέριας και του λαϊκισμού». Είτε με πολυτελείς πολυθρόνες δεκάδων χιλιάδων ευρώ,  είτε με πρωτοχρονιάτικες πίτες των 12.000 ευρώ ,όπως αυτή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όμως η «πλέμπα» δεν μπορεί να καταλάβει και ο Μάκης Βορίδης, θα υπενθυμίζει πάντα με τα «τσεκούρια» του στον Πρωθυπουργό ότι «η βία στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την ακροαριστερά».
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου