Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Το δάχτυλο του δολοφόνου



Ο φονιάς της Ελένης Τοπαλούδη είναι το ίδιο πρόσωπο με τους εγκληματίες που σκότωσαν τον Ζακ Κωστόπουλο και τον Παύλο Φύσσα.
του Νίκου Παπαδογιάννη
Και γιατί να μη κάνει κωλοδάχτυλο το καλόπαιδο που κατηγορείται για τη δολοφονία και τον βιασμό της άμοιρης Ελένης Τοπαλούδη; Γιασάν του μάγκα. Μην αποστρέφετε το βλέμμα με φέικ βδελυγμία, σας βλέπω που τσιμογελάτε.
Και εσείς το ίδιο θα κάνατε, στη θέση του. Κωλοδάχτυλο και καγχασμούς. Ελάτε τώρα που δεν καταλαβαίνετε, οι δυο μας μιλάμε. Γνωριζόμαστε καλά, μεταξύ μας. Δεν ωφελεί να κρυβόμαστε πίσω από το κωλοδάχτυλό μας.
Η άσεμνη χειρονομία αυτού του ανθρώπου, λέμε τώρα «ανθρώπου», δεν είναι παρά ο καθρέφτης της κοινωνίας μας.
Μπορεί να είναι δολοφόνος και να σαπίσει στη φυλακή, μπορεί και όχι. Μπορεί να αποδειχθεί δολοφόνος και μολαταύτα να παραδοθεί πάλλευκος στην κοινωνία, μοιράζοντας νέα κωλοδάχτυλα.
Δεν θα είναι ο πρώτος, ούτε προφανώς ο τελευταίος.
Έχει να κάνει με μία δικαιοσύνη η οποία εκπορνεύεται συστηματικά και ειδικεύεται στο ξέπλυμα μεγαλόσχημων κακοποιών, συνήθως του λευκού και σπανιότερα του λιγότερο λευκού κολλάρου.
Έχει να κάνει μία αστυνομία, η οποία στρώνει χαλί σε εμπόρους ναρκωτικών και μοιράζει βρωμόξυλο σε άπλυτους αναρχικούς, απροστάτευτους μετανάστες και άκακους σκηνοθέτες.
Έχει να κάνει με μία δημοσιογραφία, η οποία έχει καταντήσει φτηνή πουτάνα ενός κατεστημένου, που μυρίζει σαν βόθρος αλλά έχει γεύση χειρότερη και από τα σκατά.
Έχει να κάνει με μία κοινωνία, η οποία συμμερίζεται βιαστές και δολοφόνους, φλερτάρει με τον μεσαίωνα, οραματίζεται αμβλώσεις με κρεμάστρες, αποστρέφεται την αυτοκριτική και ερωτεύεται την ξενοφοβία.
Έχει να κάνει με την Ελλάδα του 2020.
Μεγαλόθυμη προς τους ανθρώπους που την έσπρωξαν στο γκρεμό, αυστηρή προς όσους πάσχισαν να την ξεβολέψουν, κατοικημένη από αγράμματους κυρ Παντελήδες, άρρωστη με ανίατο χτικιό.  
Ο δολοφόνος της Ελένης Τοπαλούδη είναι φτυστός ο δολοφόνος του Ζακ Κωστόπουλου, που όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά σπέρνει δηλητήριο διαδικτυακά, υπό το χειροκρότημα των νοικοκυραίων και όσων δεν γουστάρουν ντιγκιντάνγκες.
Ο δολοφόνος της Τοπαλούδη είναι ολόιδιος με τους ναζιστές δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, που ζουν ζωή χαρισάμενη με τα εκατομμύρια που κονόμησαν, όταν εσύ τους έστειλες πανίσχυρους στη Βουλή.
Ο δολοφόνος της Τοπαλούδη είναι ένας συνήθης νεοέλληνας, κακομαθημένος, ανάγωγος, άξεστος, αδιάφορος, βέβαιος ωστόσο ότι η περιπέτειά του θα έχει αίσια κατάληξη, όπως τόσων και τόσων ομολόγων του.
Μπορεί μεθαύριο να γίνει και ο ίδιος βουλευτής, με την ιερή ψήφο όσων θεωρούν τις κοπέλες πόρνες, την έκτρωση έγκλημα, το ξύλο παραδεισένιο και τον βιασμό ιερό δικαίωμα του νταβραντισμένου Έλληνα λεβέντη.
Όχι, ο δολοφόνος της Τοπαλούδη δεν είναι αυτός που έκανε κωλοδάχτυλο μπροστά στους φωτογράφους, λίγο πριν οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ο δολοφόνος της Ελένης Τοπαλούδη είσαι εσύ.
kouti pandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου