Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Αδίστακτοι και... κρατιστές!


Με αμείωτους ρυθμούς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, εν μέσω θερινής ραστώνης, προχωρά στο σχέδιο για ξήλωμα κάθε ίχνους ανεξαρτησίας στη δημόσια διοίκηση και κάθε ελεγκτικού μηχανισμού προκειμένου να υπηρετήσει το σχέδιό του για Παλινόρθωση του Κράτους της Δεξιάς με κάθε τρόπο. Οι δήθεν «αντικρατιστές» επέστρεψαν για να  καταλάβουν το... κράτος και να αποδείξουν ότι δεν ζουν χωρίς τον έλεγχό του. 
Με μια προκλητικά φωτογραφική διάταξη που κατατέθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη Βουλή, η ΝΔ «καθαρίζει» την Βασιλική Θάνου και όλη την Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς δεν είναι διατεθειμένη να «ανεχτεί» μια ανεξάρτητη αρχή με πενταετή θητεία, ορισμένη σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή. Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να τροποποιήσει τα ασυμβίβαστα και τα όρια ηλικίας των μελών,  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ωρύονταν για «αντισυνταγματικότητα» ενώ τώρα που ξηλώνεται με συνοπτικές διαδικασίες όλη η Επιτροπή, «δεν κουνιέται φύλλο». Δεν είναι κρυφό εξάλλου ότι επιχειρηματίες που στήριξαν ανοιχτά τη ΝΔ έχουν σοβαρές ανοιχτές υποθέσεις με την Επιτροπή που καταπολεμά τα μονοπώλια. 
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Δικαιοσύνη και στο υπόλοιπο κράτος. Στην ΕΥΠ διορίζεται Διοικητής ένας «σεκιουριτάς» χωρίς πτυχίο, στα ΕΛΠΕ ο Υπουργός του Καραμανλή που είχε ενεχειρίσει στη Λαγκάρντ μια λαδωμένη χαρτοπετσέτα με μέτρα, στην Παιδεία κατεδαφίζεται όλο το οικοδόμημα της μεταπολίτευσης για τη μετατροπή της νεολαίας σε φτηνό και ανιδείκευτο εργατικό δυναμικό ενώ η κυβέρνηση ακυρώνει προσλήψεις εκπαιδευτικών για να προσλάβει... χωροφύλακες.
Η Εκκλησία ενισχύει την παρέμβασή της πιο σκοταδιστική από ποτέ, στο κράτος εγκαθιδρύεται ένα Πρωθυπουργικό παρα-σύστημα εξουσίας που καταργεί όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στη Διοίκηση εισέρχεται μια άνευ προηγουμένου «στρατιά» 5.000 κομματικών εγκάθετων-μετακλητών με μειωμένα προσόντα και απολυτήριο Λυκείου, σε θέσεις-κλειδιά επανέρχονται «εκπρόσωποι τάφων» και νοσταλγοί της επταετίας, όλες οι έρευνες για σκάνδαλα και διαφθορά ήδη συσκοτίζονται. Ακόμη και όσα δεν ξηλώνονται, καταργούνται για να επανέλθουν με νέο όνομα όπως ο Διαστημικός Οργανισμός που λοιδορούσε η ΝΔ ή τα ψηφισμένα μέτρα που παύονται ή τροποποιούνται για να ευνοήσουν μεγάλα εισοδήματα και μεγάλες περιουσίες. Το πλάνο των πρώτων ημερών θα ολοκληρωθεί με το νομοσχέδιο για τη «νόθευση» του εκλογικού σώματος με την ψήφο των (υπερσυντηρητικών) ομογενών ώστε να εξασφαλίσουν ότι πολιτικές δυνάμεις με «ελαττωματικές ιδέες» δεν θα προσεγγίσουν ξανά θέσεις εξουσίας. 
Τα ΜΜΕ σε απόλυτη ευθυγράμμιση όπως και η ΕΡΤ, μεταδίδουν ανακρίβειες αποδίδοντας τα πάντα στο νέο Ποινικό Κώδικα, «θάβουν» τις αντιδράσεις, ασχολούνται με το κάπνισμα του Πολλάκη αλλά όχι της Ντόρας, αναπαράγουν ψευδείς ή φαιδρές ειδήσεις για λιποθυμίες σε Υπουργεία από τη γοητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη! Ναι έχει γίνει και αυτό. Για όλα αυτά, χρειάστηκαν μόλις λίγες μέρες ενώ η αντιπολίτευση σιωπά και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αρθρώνει ένα αντιπολιτευτικό λόγο, παρά την ήττα. Το μισό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ήδη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπόλοιπο σιωπά εκκωφαντικά. 
Παρά το τρομακτικό τοπίο που διαμορφώνεται για την κοινωνία και τους θεσμούς,  αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν ούτε νόμοι, ούτε συνταγματικές προβλέψεις που μπορούν να αντισταθούν στη μανία των «μόνιμων ιδιοκτητών της εξουσίας» να εγκαθιδρύσουν το δικό τους παρωχημένο καθεστώς, να ελέγξουν τα πάντα. Ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούν όμως οι «περιστασιακοί ένοικοι» τι έκαναν λάθος στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ώστε σε ελάχιστες εβδομάδες να ξηλώνονται τα πάντα και η χώρα να γυρίζει στης δεκαετία του '50.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου