Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ο ΣΚΑΙ διέψευσε και τους τελευταίους μύθους


Το αίτημα του ΣΚΑΙ στο ΕΣΡ να κλείσει το Mega είναι μια ακόμη διάψευση  των μύθων που διακινήθηκαν από το παλιό σύστημα διαπλοκής ​αφότου ξεκίνησε η ρύθμιση στα τηλεοπτικά και κόπηκ​αν ​​τα "θαλασσοδάνεια".
Ο πόλεμος ξεκίνησε με το επιχείρημα ότι η "αγορά" χωρούσε απεριόριστους σταθμούς ενώ στο τέλος δεν βρέθηκαν ούτε οι ελάχιστοι. Το επιχείρημα ότι ήταν ανεδαφικές οι προσδοκίες για τα δημόσια έσοδα, κατέρρευσε όταν πλήρωσαν.
Ο μύθος ότι η κυβέρνηση έκλεινε το Mega διαψεύστηκε από τους μετόχους που το παράτησαν. Οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιήθηκαν υποκριτικά ως ασπίδα εγκαταλείφθηκαν μόλις ο "ανένδοτος" μιντιαρχών και πολιτικών ηττήθηκε.
Όσοι κατηγορούσαν για επερχόμενο "μαύρο" ζητούν τώρα "μαύρο" στο Mega. Από "μαύρο" προέκυψε το μονοπώλιο της Digea, όμως, που πέρυσι αποπειράθηκε να "πνίξει" το Μεγάλο Κανάλι υπέρ των άλλων 4 μετόχων. Και το τώρα ο ΣΚΑΙ διαψεύδει τον εαυτό του.
Το Mega χωρίς πολιτική παρέμβαση είναι απλώς εμπόδιο για ανταγωνιστές, ακριβοπληρωμένους σταρ, προβεβλημένους πολιτικούς. Το "αόρατο χέρι" της αγοράς απέτυχε και όταν διαμορφώθηκαν κανόνες έμεινε ο καννιβαλισμός.
Μετά από 30 χρόνια παρανομίας, τώρα επικαλούνται τη νομιμότητα...
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου